Επίθεση ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις επικουρικές συντάξεις

Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 11:24
Επίθεση ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις επικουρικές συντάξεις

Επίθεση κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το νομοσχέδιο σχετικά με τις επικουρικές συντάξεις και το νέο μοντέλο που εισάγεται εξαπολύει ο τομέας συνταξιούχων του Κινήματος Αλλαγής.

Πιο ειδικά, το ΚΙΝΑΛ αναφέρει:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την κατάθεση στη Βουλή του σχεδίου νόμου για τις επικουρικές συντάξεις συνεχίζει την ιδεοληπτική και συντηρητική της πολιτική αποσκοπώντας τόσο στη μείωση των επικουρικών συντάξεων όσο και στην εξαργύρωση προεκλογικών γραμματίων υπέρ των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών.

Παραπλανά τους νέους υποσχόμενη λαγούς με πετραχήλια κάτι που δεν στηρίζεται επιστημονικά και με τα πλέον αισιόδοξα για την πεντακονταετία σενάρια, ενώ στην πραγματικότητα ενισχύει μόνο τις εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων, διασφαλίζοντας   παράλληλα νομοθετικά τα παιχνίδια των διαχειριστών της ,με ακαταδίωκτο!             

Προπαγανδίζει ότι διασφαλίζει σε περίπτωση αρνητικών αποδόσεων των χρηματαγορών το ποσό των καταβληθέντων εισφορών του ασφαλισμένου, αποφεύγει όμως να προσδιορίσει το ποσό της τότε αποδιδόμενης σύνταξης που προσδιορίζεται στο  50%περίπου αυτής του υπάρχοντος διανεμητικού συστήματος. 

Συνεχίζει και με αυτό το σχέδιο νόμου η κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιτίθεται σε κάθε τι συλλογικό και αλληλέγγυο ,προκρίνοντας μια κοινωνία όπου θα βρίσκεται μόνος και τρομαγμένος ο εργαζόμενος απέναντι στον ισχυρό εργοδότη, μόνος και έρημος ο ασφαλισμένος απέναντι στις ισχυρές χρηματαγορές! 

Επιδιώκει η κυβέρνηση με επικοινωνιακό μπαράζ δήθεν επιχειρημάτων, να παραπλανήσει την κοινωνία, τους νέους, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους. Προτείνει ως βέλτιστο το υπερκεφαλαιοποιητικό σύστημα του ατομικού κουμπαρά, που καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν εφαρμόζει.                 

Αντίθετα εφαρμόστηκε μόνο σε Λατινικές χώρες όπου χρεοκόπησε και εγκαταλείφθηκε.                               

Ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι διασφαλίζει τις υπάρχουσες επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων και εργαζόμενων άνω των 35 ετών ,αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί στο κόστος μετάβασης από το ένα σύστημα στο άλλο που αγγίζει το δυσθεώρητο των 78 δις€ Αποφεύγει να αναφερθεί ότι μετά από μία περίπου εφταετία το κόστος στήριξης της απόδοσης των υπαρχουσών επικουρικών συντάξεων θα ανέρχεται ετησίως στα 3 δις ευρώ, πράγμα που νομοτελειακά θα οδηγήσει σε ισχυρή μείωση των επικουρικών συντάξεων.         

Κύριε Μητσοτάκη, οι συνταξιούχοι σήκωσαν το κυριότερο βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής  στα μνημονιακά χρόνια, υπέστησαν ισχυρή μείωση του βιοτικού τους επιπέδου, είναι αλληλέγγυοι με τους νέους και κόντρα στον υπόγειο πόλεμο που επιχειρείται να τροφοδοτήσετε με αυτούς.

Πέρυσι με τη δήθεν ασφαλιστική σας μεταρρύθμιση  του νόμου Βρούτση, τα μπαλώματα δηλαδή στον νόμο Κατρούγκαλου, ισχυριζόσασταν και με την επίκληση αναλογιστικής μελέτης, ότι διασφαλίζατε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος έως το 2070. Άραγε φέτος τι άλλαξε; Μήπως η εξαργύρωση των γραμματίων;  

Κύριε Μητσοτάκη, οι συνταξιούχοι δεν εμπαίζονται, απαιτούν σεβασμό, μαζί με τους νέους εργαζόμενους και τους ήδη υπάρχοντες θα, σταθούν δυναμικά απέναντι στις συντηρητικές σας πολιτικές που οδηγούν σε αδιέξοδα».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok