ΟΠΕΚΑ: Αναδιανομή των αδιάθετων δελτίων κοινωνικού, ιαματικού τουρισμού-εκδρομών και θεάτρου

Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022 13:21
ΟΠΕΚΑ: Αναδιανομή των αδιάθετων δελτίων κοινωνικού, ιαματικού τουρισμού-εκδρομών και θεάτρου

Αρχίζει σήμερα, 5 Σεπτεμβρίου 2022, η αναδιανομή των αδιάθετων δελτίων των προγραμμάτων κοινωνικού, ιαματικού τουρισμού-εκδρομών και θεάτρου, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Δικαιούχοι στην αναδιανομή είναι: 

 

- όλοι όσοι κληρώθηκαν και δεν παρέλαβαν τα δελτία τους μέχρι και τις 30/8/2022,

- όλοι όσοι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στα παραπάνω προγράμματα και δεν κληρώθηκαν.

Η αναδιανομή θα γίνει με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΟΠΕΚΑ επισημαίνει τα ακόλουθα:

Στα προγράμματα κοινωνικού-ιαματικού τουρισμού και εκδρομικού τουρισμού σημαντικό ρόλο παίζει:

α) η σειρά προτίμησης και

β) η πρώτη επιλογή στην αίτηση συμμετοχής

- Έτσι, αν, για παράδειγμα, δικαιούχος είχε επιλέξει ως πρώτη επιλογή το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού, αλλά κληρώθηκε στο πρόγραμμα του εκδρομικού τουρισμού και δεν έχει εκτυπώσει το δελτίο του μέχρι και τις 30/8/2022, επιτρέπεται να συμμετάσχει με σειρά προτεραιότητας στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού.
- Ενώ, εάν κάποιος δικαιούχος είχε επιλέξει ως πρώτη επιλογή το πρόγραμμα του ιαματικού τουρισμού και δεν κληρώθηκε σε κανένα τουριστικό πρόγραμμα ή κληρώθηκε στο πρόγραμμα του ιαματικού ή κοινωνικού ή εκδρομικού τουρισμού και δεν έχει εκτυπώσει μέχρι και τις 30/8/2022 το δελτίο του, συμμετέχει με σειρά μόνο στο πρόγραμμα του ιαματικού τουρισμού.
- Ωστόσο, σε περίπτωση εξαντλήσεως των δελτίων του ιαματικού τουρισμού, θα μπορεί και αυτός να συμμετέχει στον κοινωνικό τουρισμό, (αν και εφόσον το είχε επιλέξει στην αίτηση συμμετοχής του).
- Αντιθέτως, αν κάποιος δήλωσε στην αίτηση συμμετοχής ως πρώτη προτίμηση του το εκδρομικό πρόγραμμα και κληρώθηκε σε αυτό, (ανεξαρτήτως αν έχει εκτυπώσει ή όχι το δελτίο του), δεν μπορεί να συμμετάσχει με σειρά προτεραιότητας σε κανένα άλλο πρόγραμμα, εκτός εκείνου του εκδρομικού προγράμματος.

Για να παραλάβουν οι δικαιούχοι τα αδιάθετα δελτία του κοινωνικού-ιαματικού τουρισμού, θα πρέπει να προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

Α. Κράτηση δωματίου σε τουριστικό κατάλυμα από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ www.opeka.gr/ agrotiki-estia/ilektronikes_ypiresies/ κατάλογο των συμβεβλημένων τουριστικών καταλυμάτων, από το οποίο ζητείται να τους αποσταλεί επιβεβαίωση της κράτησης (π.χ. voucher).
Β. Από 5/9/2022 και από τις 12:00 και μετά, καταχώριση στοιχείων σχετικών με την κράτηση του δωματίου  (επωνυμία καταλύματος, διάστημα διαμονής) στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή, http://apps.ogaservices.gr/apps/index.php/proanaggelia, η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ από τους ίδιους τους δικαιούχους ή μέσω ΚΕΠ.

Γ. Οι δικαιούχοι θα πρέπει, μετά την καταχώριση της κράτησης του δωματίου στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΠΕΚΑ, να προσέρχονται στο ΚΕΠ αυθημερόν, (μετά από τουλάχιστον 30  λεπτά από την καταχώριση), για να παραλάβουν τα δελτία τους. Σε διαφορετική περίπτωση, οι δικαιούχοι θα χάνουν τα δελτία τους, τα οποία θα είναι διαθέσιμα ξανά.

Οι δικαιούχοι παραλαμβάνουν δελτία στα οποία αναγράφονται τα στοιχεία του τουριστικού καταλύματος, στο οποίο έγινε η κράτηση. Τα δελτία ισχύουν μόνο για τα καταλύματα, τα στοιχεία των οποίων είναι προεκτυπωμένα επί αυτών. Δελτία που δεν φέρουν προεκτυπωμένα τα στοιχεία της επιχείρησης κατά την εκτύπωση από το ΚΕΠ θεωρούνται άκυρα.

Επίσης, τα δελτία είναι αυστηρώς προσωπικά και δεν επιτρέπεται να γίνεται χρήση από άλλα πρόσωπα, ακόμη και αν αυτά είναι μέλη της οικογένειας του/της δικαιούχου.- Για το πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου, η σειρά προτίμησης στην αίτηση συμμετοχής δεν επηρεάζει τη συμμετοχή στην αναδιανομή με σειρά προτεραιότητας. Έτσι, μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων που δεν παρέλαβαν τα δελτία τους μέχρι και 30/8/2022.

Οι κατάλογοι με τις συμβεβλημένες επιχειρήσεις με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ για όλα τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για τους δικαιούχους, διατίθενται στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (συμβεβλημένες επιχειρήσεις Αγροτικής Εστίας) και αντίστοιχα (προγράμματα Αγροτικής Εστίας-πληροφορίες για δικαιούχους).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, για το 2022, υλοποιούνται επτά προγράμματα:

1. Κοινωνικός τουρισμός εξαήμερων διακοπών για 50.000 δικαιούχους. Διάρκεια ισχύος από 5/7/2022 έως 30/5/2023.

2. Ιαματικός τουρισμός για 3.500 συνταξιούχους, με εξαήμερες διακοπές και πέντε απλές λούσεις. Διάρκεια ισχύος για διαμονή σε κατάλυμα από 5/7/2022 έως 30/5/2023.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ έτους 2022, από όλες τις περιοχές της χώρας, που θα επιλέξουν να κάνουν χρήση των δελτίων τους σε συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ-ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας 'Αννας της περιφερειακής ενότητας Ευβοίας, δικαιούνται μέχρι 11 ημέρες (10 διανυκτερεύσεις).

Οι δικαιούχοι του προγράμματος ιαματικού τουρισμού δικαιούνται παράλληλα με τις 10 διανυκτερεύσεις, δωρεάν πραγματοποίηση έως 10 απλών λούσεων σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας των ανωτέρω Δήμων της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας.

3. Παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα μέχρι και 16 ημερών για 1.500 παιδιά δικαιούχων ΛΑΕ, ηλικίας 6 έως 16 ετών. Το πρόγραμμα ισχύει από 1/7/2022 έως τις 10/9/2022.

4. Τετραήμερες εκδρομές για 12.500 δικαιούχους με συμβεβλημένα τουριστικά γραφεία. Διάρκεια ισχύος από 5/7/2022 έως 30/5/2023.

5. Δωρεάν βιβλία για 130.000 δικαιούχους. Ειδικά, για τα παιδιά το επιδοτούμενο ποσό ανέρχεται στα 30 ευρώ ανά βιβλίο. Διάρκεια ισχύος από 5/7/2022 έως 30/5/2023.

6. Δωρεάν εισιτήρια θεάτρου σε 32.500 δικαιούχους. Η διάρκεια ισχύος είναι από 5/7/2022 έως 30/5/2023.

7. Πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες συνταξιούχους ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ-ΟΓΑ. Το πρόγραμμα αφορά στην καταβολή χρηματικού βοηθήματος, ύψους 700 ευρώ, σε 4.000 τρίτεκνες μητέρες και 1.000 ευρώ σε 1.000 πολύτεκνες μητέρες.
Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στον σύνδεσμο: https://opeka.gr/agrotiki-estia/.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok