ΗΠΑ: Σε χαμηλό 53 ετών η ανεργία τον Ιανουάριο
Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2023 20:40Σημαντική βελτίωση της απασχόλησης έδειξαν τα στοιχεία στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, με το ποσοστό της ανεργίας να σημειώνει νέα πτώση.
Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 517.000 νέες θέσεις εργασίας τον πρώτο μήνα του 2023 από 260.000 τον Δεκέμβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν τη δημιουργία 185.000 θέσεων εργασίας.
Η μεγάλη άνοδος οφείλεται εν μέρει στον τομέα της ψυχαγωγίας και της φιλοξενίας, ο οποίος πρόσθεσε τις περισσότερες θέσεις εργασίας από τον Σεπτέμβριο, κυρίως σε εστιατόρια και μπαρ.
Εν τω μεταξύ, το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε στο 3,4% από 3,5% προηγουμένως. To επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από το 1969.
Το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό ενισχύθηκε οριακά στο 62,4% από 62,3% τον Δεκέμβριο.
Το μέσο ωρομίσθιο κινήθηκε 0,3% υψηλότερα σε σχέση με τον Δεκέμβριο και 4,4% σε ετήσια βάση. Τον Δεκέμβριο είχε καταγράψει μηνιαία άνοδο 0,4% και ετήσια 4,6%.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
WTW launches RiskAgility Financial Modeler with expanded agentic capabilities -
Blue Carrier 2: Διαβεβαιώσεις για αποζημιώσεις από την Attica Group -
Allstate - September 2026 Monthly Release -
ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 9% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Σεπτέμβριο 2026 σε ετήσια βάση -
Αύξηση 4,8% στην επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας το 9μηνο του 2026 -
QIC Study: Most Motorists in Qatar Choose Car Insurance Based on Reputation, Not Price