ΕΟΠΥΥ και Ταμεία οφείλουν σε ασφαλισμένους πάνω από 1,7 δισ. ευρώ
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 15:58Ξεπερνούν τα 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Ταμείων και του ΕΟΠΥΥ προς τους ασφαλισμένους, όπως προκύπτει από ενημερωτικό δελτίο του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των συνταξιοδοτικών Ταμείων ανέρχονται σε 1,043 δισ. ευρώ, ενώ οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ ανέρχονται σε 711 εκατ. ευρώ.
Οι οφειλές των Ταμείων (κύριας ασφάλισης, εφάπαξ) αφορούν σε εκκρεμείς κύριες συντάξεις και εκκρεμή εφάπαξ, τα οποία έχουν εγκριθεί, αλλά δεν έχουν καταβληθεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο του 2017, τα συνταξιοδοτικά Ταμεία έδωσαν 451 εκατ. ευρώ για εξόφληση χρεών, ενώ ο ΕΟΠΥΥ 90 εκατ. ευρώ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Ανακαίνιση κατοικίας: Έως 38.500 ευρώ για ιδιοκτήτες - Προτεραιότητα στα κλειστά σπίτια -
Ελεγκτικό Συνέδριο: Προβλήματα στο φαρμακευτικό υλικό των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ -
Alpha Bank is consolidating its strategic presence in Cyprus -
CNP Assurances announces the signing of a binding agreement with Prudential Financial to acquire its insurance businesses in Brazil and Mexico -
Royal Bank announces new Executive Chair for Scotland as it looks ahead to 300th anniversary -
Εθνική Τράπεζα: Νέο μέλος του ΔΣ ο Αδριανός Ηφαιστείων Κυριαζής