Καταρρέει σε νέο ιστορικό χαμηλό η τουρκική λίρα - Νευρικότητα στους επενδυτές
Τρίτη, 22 Μαΐου 2018 10:11Στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών βυθίστηκε η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου και του ευρώ τη Δευτέρα, ενώ οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου καταγράφει νέο υψηλό.
Η τουρκική λίρα έχει υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο, πέραν των 4,55 λιρών ανά δολάριο, καθώς πλήττεται από την άνοδο του αμερικανικού νομίσματος και τις ανησυχίες για την ικανότητα της κεντρικής τράπεζας να συγκρατήσει το διψήφιο πληθωρισμό και την επιρροή του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στη νομισματική πολιτική.
Μάλιστα, ιδιαίτερη νευρικότητα στους επενδυτές έχουν προκαλέσει τα σχόλια του Ερντογάν την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λονδίνο, ότι θέλει μεγαλύτερο έλεγχο στη νομισματική πολιτική μετά τις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν στις 24 Ιουνίου.
Ο Ερντογάν, αυτοχαρακτηριζόμενος «εχθρός των επιτοκίων», επιδιώκει χαμηλότερο κόστος δανεισμού προκειμένου να ενισχύσει την οικονομία.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Στημένα παιχνίδια μπάσκετ: Στον ανακριτή ο Παναγιώτης Γιαννάκης τη Δευτέρα -
ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων στις 27 Οκτωβρίου 2026 -
e-ΕΦΚΑ: Από τις 2 Νοεμβρίου μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Δημόσιο -
Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων: Γεύμα εργασίας με τον αρχηγό του Λιμενικού -
Β. Κικίλιας: «Η εξωτερική πολιτική είναι αέναη μάχη - Ούτε βήμα πίσω στα κυριαρχικά μας δικαιώματα» -
Danske Bank becomes the first bank in the Nordic countries to enable business customers to bank through AI agents