Αργεντινή: Παραιτήθηκε ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας - Σε ιστορικά χαμηλά το εθνικό νόμισμα
Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 13:36Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής, Φεντερίκο Στουρτσενέγκερ, την ώρα που το πέσο, το εθνικό νόμισμα της χώρας, υποχώρησε σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο.
«Τους τελευταίους μήνες διάφοροι παράγοντες έχουν μειώσει την αξιοπιστία μου ως προέδρου της κεντρικής Τράπεζας», ανέφερε ο Στουρτσενέγκερ στην επιστολή παραίτησής του προς τον πρόεδρο της Αργεντινής, Μαουρίσιο Μάκρι. Μετά την παραίτησή του, η κυβέρνηση της Αργεντινής διόρισε τον υπουργό Οικονομικών, Λουίς Καπούτο, πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας.
Η ανακοίνωση έγινε ύστερα από συνεδρίαση του Μάκρι με τους οικονομικούς του συμβούλους στο προεδρικό μέγαρο στο Μπουένος Άιρες εν μέσω νέας απότομης βουτιάς του πέσου έναντι του αμερικανικού δολαρίου.
Από τις αρχές του χρόνου, το νόμισμα της Αργεντινής καταγράφει έντονες διακυμάνσεις και έως τα τέλη Μαΐου το πέσο είχε υποτιμηθεί κατά 32,14%, κάτι που οδήγησε την κυβέρνηση στο να ζητήσει δάνειο 50 δισ. δολαρίων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε μια προσπάθεια να σταθεροποιηθεί η οικονομία και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών.
Χθες, το νόμισμα της Αργεντινής υποχώρησε κοντά στα 28,20 πέσος έναντι του δολαρίου, σύμφωνα με την κρατική τράπεζα Banco de la Nacion Argentina.
Σχετικά Άρθρα
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου
- Σε πανελλαδική απεργία προχωρούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στις 21 Οκτωβρίου
- Συντάξεις Νοεμβρίου: Νωρίτερα λόγω 28ης Οκτωβρίου - Πότε θα καταβληθούν
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 12 έως 16 Οκτωβρίου
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΑΕΕ με κεντρικό μήνυμα «Φυσικές καταστροφές - Χτίζοντας μια πιο ανθεκτική Ελλάδα» -
Β. Κικίλιας από το Τόκιο: «Εμβάθυνση της ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας με έμφαση στους λιμένες, τα ναυπηγεία και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας» -
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου -
Εθνική Ασφαλιστική: Επίσημος Χορηγός του 18ου Greece Race for the Cure -
Eurolife FFH: 10 χρόνια συμμετοχής στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών -
ΜΙΝΕΤΤΑ Goes Morocco: 80 συνεργάτες σε ένα ταξίδι επιβράβευσης γεμάτο εμπειρίες