ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Συμφωνία Μέρκελ - Μακρόν για το ευρώ και το προσφυγικό - Τι είπαν για την Ελλάδα

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 08:25

Συμφωνία στα δύο βασικά θέματα, του προϋπολογισμού της Ευρωζώνης και της διαχείρισης του προσφυγικού - μεταναστευτικού, επετεύχθη κατά τη συνάντηση της Καγκελαρίου Μέρκελ και του Προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 28ης και 29ης Ιουνίου.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Γάλλος Πρόεδρος φαίνεται πως κατέληξαν στη δημιουργία ενός προϋπολογισμού της ευρωζώνης, οι λεπτομέρειες του οποίου θα αποσαφηνιστούν κατόπιν διαπραγματεύσεων με τα υπόλοιπα μέλη της.

Η Άνγκελα Μέρκελ από την πλευρά της τάχθηκε για ακόμα μία φορά υπέρ της μετεξέλιξης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε ευρωπαϊκό νομισματικό Ταμείο, «προκειμένου να αποκτήσουμε ένα επιπλέον εργαλείο για την βραχυπρόθεσμη αστάθεια και τα προβλήματα ρευστότητας μεμονωμένων χωρών», όπως η ίδια ανέφερε.

Οι δύο ηγέτες στάθηκαν επίσης στην ανάγκη αλληλεγγύης ανάμεσα στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο προσφυγικό, την ώρα που η κα Μέρκελ αντιμετωπίζει μεγάλη ενδοκυβερνητική κρίση με αίτημα να μην επιτρέπει την είσοδο σε πρόσφυγες και μετανάστες που ήδη έχουν υποβάλει αίτημα για άσυλο σε άλλη χώρα - μέλος.

Η καγκελάριος επεσήμανε πως πέραν της εσωτερικής διαχείρισης των ροών πρέπει να θωρακιστούν και τα εξωτερικά σύνορα και να ενισχυθεί η υπηρεσία Frontex.

Οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν ότι εργάζονται για την επίτευξη μιας συμφωνίας μεταξύ κάποιων χωρών της Σένγκεν, για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επαναπροώθηση των αιτούντων άσυλο στην πρώτη χώρα της Ε.Ε. στην οποία καταγράφηκαν. «Θα συνεργαστούμε για μια διακυβερνητική συμφωνία με αρκετά από τα εμπλεκόμενα κράτη», τόνισε ο Πρόεδρος Μακρόν, ενώ η Άνγκελα Μέρκελ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν τα ενδοκυβερνητικά προβλήματα θα της επιτρέψουν να επιβάλει όσα συμφώνησε με τον Γάλλο Πρόεδρο, διαβεβαίωσε ότι πρόκειται για ζητήματα καταγεγραμμένα στην κυβερνητική συμφωνία, τα οποία επιπλέον στηρίζονται και από το Κοινοβούλιο.

Επιπλέον, η Καγκελάριος της Γερμανίας εξέφρασε την ελπίδα ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη «θα καταφέρουμε να κάνουμε με την Ελλάδα το τελευταίο βήμα στο πρόγραμμα», επισημαίνοντας ότι «τότε όλες οι χώρες του ευρώ θα βρίσκονται εκτός προγραμμάτων» και θα είναι η σωστή στιγμή για να ληφθούν τα μέτρα θωράκισης της Ευρωζώνης.

«Τώρα πιστεύω έχουμε τη χρονική στιγμή. Την Πέμπτη ελπίζω να καταφέρουμε να κάνουμε με την Ελλάδα το τελευταίο βήμα στο πρόγραμμα. Τότε όλες οι χώρες του ευρώ θα είναι εκτός προγραμμάτων και τότε θα είναι η σωστή στιγμή για να πούμε "τώρα πρέπει να καταστήσουμε την Ευρωζώνη ασφαλή έναντι κρίσεων" και πιστεύω ότι μπορούμε με τις προτάσεις μας να κάνουμε ένα καλό βήμα στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης που θα έχουμε μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε η Καγκελάριος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς στο Μάλμε της Σουηδίας

Οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Eurostat: Στα 14,2 δισ. ευρώ το εμπορικό πλεόνασμα της ευρωζώνης τον Ιούλιο
  • Β. Κικίλιας για μεταναστευτικό: «Απαραίτητη η δημιουργία κλειστής δομής στο Ηράκλειο - Εχθροί μας είναι οι σύγχρονοι δουλέμποροι»
  • Ο Τραμπ αναδημοσίευσε τη συνέντευξη του Θάνου Πλεύρη για το μεταναστευτικό
  • Μεταναστευτικό: Μείωση στις θαλάσσιες παράνομες αφίξεις κατά 27% στην Ελλάδα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • DryDel’s CEO at the stage of 28th Annual Marine Money Greek Ship Finance Forum
  • Χίος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο για την 4μηνη διακοπή λειτουργίας του αεροδρομίου
  • Orilina Properties: Προσύμφωνο πώλησης συγκροτήματος γραφείων στη Νέα Κηφισιά, με τίμημα άνω των 45 εκατ. ευρώ
  • Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΑΕΕ με κεντρικό μήνυμα «Φυσικές καταστροφές - Χτίζοντας μια πιο ανθεκτική Ελλάδα»
  • Β. Κικίλιας από το Τόκιο: «Εμβάθυνση της ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας με έμφαση στους λιμένες, τα ναυπηγεία και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας»
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version