Ινδία: Συμφωνία μαμούθ ύψους 44 δισ. δολαρίων υπέγραψε η Saudi Aramco
Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 13:44Συμφωνία με την Abu Dhabi National Oil Company και με τρία ινδικά διυλιστήρια πετρελαίου υπέγραψε ο πετρελαϊκός κολοσσός Saudi Aramco, για την κατασκευή ενός διυλιστηρίου στη δυτική ακτή της Ινδίας, αξίας 44 δισ. δολαρίων.
Το συγκεκριμένο διυλιστήριο εκτιμάται ότι θα παράγει 1,2 εκατ. βαρέλια πετρελαίου / ημέρα, ενώ στο ευρύτερο συγκρότημα θα υπάρχουν και πετροχημικές εγκαταστάσεις, αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα διύλισης πετρελαίου και παραγωγής πετροχημικών προϊόντων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η ετήσια παραγωγή πετροχημικών προϊόντων από το συγκεκριμένο συγκρότημα εκτιμάται ότι θα ανέρχεται σε 18 εκατ. τόνους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Gulf Business.
Σαουδική Αραβία και Άμπου Ντάμπι προχωρούν σε επενδύσεις στην Ινδία, καθώς παρατηρείται μια διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών στη χώρα.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Χίος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο για την 4μηνη διακοπή λειτουργίας του αεροδρομίου -
Orilina Properties: Προσύμφωνο πώλησης συγκροτήματος γραφείων στη Νέα Κηφισιά, με τίμημα άνω των 45 εκατ. ευρώ -
Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΑΕΕ με κεντρικό μήνυμα «Φυσικές καταστροφές - Χτίζοντας μια πιο ανθεκτική Ελλάδα» -
Β. Κικίλιας από το Τόκιο: «Εμβάθυνση της ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας με έμφαση στους λιμένες, τα ναυπηγεία και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας» -
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου -
Εθνική Ασφαλιστική: Επίσημος Χορηγός του 18ου Greece Race for the Cure