Βέλγιο: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ
Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 14:40Περίπου 2.400 Βέλγοι αστυνομικοί και 1.000 στρατιωτικοί θα κινητοποιηθούν αύριο και μεθαύριο στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Η ανάπτυξή τους θα αρχίσει από απόψε λόγω του ποδοσφαιρικού αγώνα Γαλλίας-Βελγίου.
Περίπου τριάντα αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αναμένονται στη βελγική πρωτεύουσα λόγω της Συνόδου Κορυφής, μεταξύ των οποίων και ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναμένεται να προσγειωθεί απόψε στην αεροπορική βάση του Μέλσμπρουκ.
Εκτός από την έδρα του ΝΑΤΟ, στις βόρειες Βρυξέλλες, οι δυνάμεις της τάξης θα πρέπει επίσης να διασφαλίσουν την ασφάλεια των βασιλικών Μουσείων Τέχνης και Ιστορίας στο πάρκο της Πεντηκονταετίας, στην ευρωπαϊκή συνοικία της πόλης, όπου οι ηγέτες πρόκειται να δειπνήσουν αύριο το βράδυ.
Περίμετροι ασφαλείας θα δημιουργηθούν γύρω από τις ζώνες αυτές και ορισμένοι δρόμοι θα κλείσουν. Η κυκλοφορία γύρω από το πάρκο είναι ήδη σήμερα περιορισμένη.
Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών προειδοποίησε στον ιστότοπό του ότι αύριο και μεθαύριο είναι πιθανόν να υπάρξουν «καθυστερήσεις στις οδούς πρόσβασης» στο αεροδρόμιο εξαιτίας της Συνόδου Κορυφής.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
DryDel’s CEO at the stage of 28th Annual Marine Money Greek Ship Finance Forum -
Χίος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο για την 4μηνη διακοπή λειτουργίας του αεροδρομίου -
Orilina Properties: Προσύμφωνο πώλησης συγκροτήματος γραφείων στη Νέα Κηφισιά, με τίμημα άνω των 45 εκατ. ευρώ -
Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΑΕΕ με κεντρικό μήνυμα «Φυσικές καταστροφές - Χτίζοντας μια πιο ανθεκτική Ελλάδα» -
Β. Κικίλιας από το Τόκιο: «Εμβάθυνση της ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας με έμφαση στους λιμένες, τα ναυπηγεία και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας» -
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου