Το Κάιρο η πιο μολυσμένη πόλη στον κόσμο
Κυριακή, 02 Σεπτεμβρίου 2018 11:08Mελέτη του περιοδικού Forbes, που διεξήχθη από την εταιρεία The Eco Experts, παρουσιάζει το Κάιρο ως την πιο μολυσμένη πόλη του κόσμου
Η μελέτη συγκρίνει τα επίπεδα ρύπανσης σε 48 πόλεις από 24 χώρες, όσον αφορά τον αέρα, το θόρυβο και το φως στην πόλη.
Σύμφωνα με την έρευνα, όπως παρουσιάζεται στον αιγυπτιακό Τύπο, το Κάιρο παρουσιάζει το υψηλότερο συνολικό ποσοστό ρύπανσης, ακολουθούμενο από το Δελχί, το Πεκίνο, τη Μόσχα, την Κωνσταντινούπολη, την Γκουανγκζού, τη Σαγκάη, το Μπουένος Άιρες, το Παρίσι και το Λος Άντζελες.
Επίσης, η αιγυπτιακή πρωτεύουσα θεωρείται ως η τρίτη πιο θορυβώδης πόλη στον κόσμο, μετά την Γκουανγκζού και το Δελχί, σύμφωνα με τη μελέτη.
Η ηχορύπανση στην πόλη φτάνει κατά μέσο όρο τα 85 ντεσιμπέλ καθημερινά, που, σύμφωνα με αιγυπτιακή εφημερίδα, συγκρίνεται με την ηχορύπανση ενός εργοστασίου.
Στον αντίποδα, η Ζυρίχη αποδεικνύεται ως η καθαρότερη πόλη του κόσμου, ακολουθούμενη από το Όσλο, το Μόναχο και τη Βιέννη.
Το Κάιρο δεν είναι η πρώτη φορά που κατατάσσεται στις πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου. Τον Μάιο του 2018 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το τοποθέτησε στη δεύτερη θέση στον παγκόσμιο κατάλογο των πιο μολυσμένων μεγάλων πόλεων για τα έτη από το 2011-2015.
Το 2017, το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων ισχυρίστηκε ότι 40.000 άνθρωποι σε όλη την Αίγυπτο πέθαναν από τη ρύπανση, επισημαίνοντας την απουσία δέντρων στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου ως πρωταρχικού παράγοντα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Παρά ταύτα, δεν παύει να αποτελεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις στον κόσμο, πράγμα που αποτυπώνεται στον αριθμό των εκατομμυρίων επισκεπτών της κατ' έτος.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Allianz Beach Arena for the LA28 Olympic and Paralympic Games joins the Allianz Family of Stadiums -
BNP Paribas Group: Results as of 30 September 2026 -
«Ανακαίνιση Κατοικίας»: Έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης αρχικά για κλειστές κατοικίες -
Ν. Παπαθανάσης: 39,9 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας -
ΔΕΔΔΗΕ: Από 1ης Νοεμβρίου το χειμερινό ωράριο της διζωνικής μειωμένης τιμολόγησης -
ΕΛΣΤΑΤ: Στο 7,6% η ανεργία τον Σεπτέμβριο 2026