Πεδίο «μάχης» και πάλι το Παρίσι - Επεισόδια και χημικά ανάμεσα στα «Κίτρινα γιλέκα» και την Αστυνομία
Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018 13:05Επεισόδια ξέσπασαν και σήμερα κοντά στα Ηλύσια Πεδία ανάμεσα στα «Κίτρινα Γιλέκα» και την Αστυνομία, η οποία προχώρησε σε ρίψη δακρυγόνων.
Κλειστοί είναι οι σταθμοί του Μετρό, καταστήματα, η Όπερα, το Λούβρο και ο Πύργος του Άιφελ.
Η Αστυνομία έχει προβεί μέχρι αυτήν τη στιγμή σε 514 προσαγωγές και 272 συλλήψεις, ενώ έχουν ληφθεί πρωτοφανή μέτρα επιφυλακής, ιδίως στο Παρίσι, όπου το περασμένο Σάββατο υπήρξε «θέατρο» σκηνών σκληρής βίας, που έπληξαν την παγκόσμια κοινή γνώμη.
Στη Γαλλία έχουν κινητοποιηθεί 89.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, εκ των οποίων 8.000 στο Παρίσι, προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη των γεγονότων αυτών.
Ένταση προκλήθηκε και στο τρίτο διαμέρισμα του Παρισιού στη Rue Vieille du Temple, όταν τα «Κίτρινα Γιλέκα» λογομάχησαν με περαστικούς, που τους αποκάλεσαν μπάσταρδους.
«Θα διασφαλίσουμε ότι αυτή η μέρα του Σαββάτου θα διεξαχθεί υπό τις καλύτερες συνθήκες», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρ Φιλίπ.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Από σήμερα το νέο τέλος των 2 ευρώ στις ηλεκτρονικές αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. -
ΣΤΑΣΥ: Κλείνουν στις 21:40 οι σταθμοί από την Εθνική Άμυνα έως το Χαλάνδρι έως τις 5 Νοεμβρίου λόγω εργασιών -
Επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του Θάνου Πλεύρη στο Κολωνάκι -
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Πορτοκαλί προειδοποίηση για καταιγίδες μέχρι τη Δευτέρα -
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 2 έως 6 Νοεμβρίου -
Allianz Beach Arena for the LA28 Olympic and Paralympic Games joins the Allianz Family of Stadiums