Εκκλησία Λευκορωσίας: «Η "νέα εκκλησία" στην Ουκρανία είναι σχισματική»
Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 12:25Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Λευκορωσίας θεωρεί ότι η «νέα εκκλησία» στην Ουκρανία είναι σχισματική και πιστεύει ότι οι επαφές με τους εκπροσώπους της είναι δυνατές μόνο σε πολιτικό επίπεδο.
«Κατά την επίσημη άποψή μας, αυτή η εκκλησία είναι σχισματική. Για ποιου είδους επαφές μπορούμε να μιλάμε;», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Σεργκέι Λεπέν στο Sputnik, ερωτηθείς σχετικά με τη δυνατότητα των επαφών της λευκορώσικης εκκλησίας με την εκκλησία που εδρεύει στην Ουκρανία.
«Οι επαφές με τους εκπροσώπους της νέας εκκλησίας είναι δυνατές μόνο από πολιτική σκοπιά», τόνισε.
Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι οι ουκρανικές αρχές θα εκπληρώσουν την υπόσχεσή τους για να μην καταπιέζουν τους εκπροσώπους της κανονικής ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Airbnb: Χρηματοδότηση 500 εκατ. δολαρίων στην Airbnb.org για δωρεάν διαμονές σε ευάλωτες ομάδες -
Qatar Insurance Strengthens Financial Performance with 14% Growth in Insurance Revenue to QR 7.4 Billion and Net Profit of QR 562 Million in the First Nine Months of 2026 -
Ping An Reports Steady Growth in 9M 2026 Operating Profit1 Increases 8.3% YoY and Equity Rises 4.4% YTD -
HSBC Holdings plc 3Q 2026 Earnings Release -
ARAG DAY 2026: Μια κοινή ημέρα κοινωνικής προσφοράς σε όλο τον κόσμο -
ΕΑΕΕ: Άνοδος 10,1% της παραγωγής ασφαλίστρων στο οκτάμηνο