Ο στρατός εμποδίζει την ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει στη Βενεζουέλα
Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 19:46Προκάλυμμα για στρατιωτική επέμβαση από τις Ηνωμένες Πολιτείες χαρακτηρίζει την αποστολή βοήθειας ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, καθιστώντας σαφές πως δεν θα επιτρέψει την είσοδό της στη Βενεζουέλα.
Ο στρατός της Βενεζουέλας έχει στήσει οδοφράγματα σε συνοριακή γέφυρα που συνδέει τη χώρα με την Κολομβία, από την οποία σχεδιάζεται να εισρεύσει η ανθρωπιστική βοήθεια, όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση.
Η αποστολή βοήθειας έχει προγραμματιστεί από τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γουαϊδό, μεταβατικό πρόεδρο αναγνωρισμένο πλέον από περισσότερες από 40 χώρες.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, έγραψε στο Twitter πως το καθεστώς Μαδούρο «πρέπει ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΙΝΟΥΝ», παραθέτοντας φωτογραφία όπου εμπόδια έχουν στηθεί σε τρεις πτυχές μίας γέφυρας.
Ακόμα κι αν η βοήθεια φτάσει στη Βενεζουέλα δεν είναι σαφές πώς θα διανεμηθεί, δεδομένου ότι ο κ. Γουαϊδό δεν ελέγχει κρατικούς μηχανισμούς.
Ο νεαρός ηγέτης της αντιπολίτευσης, που υπηρετεί ως πρόεδρος της Βουλής, υποστηρίζει πως έως 300.000 πολίτες κινδυνεύουν να χάσουν την ζωή τους εάν δεν παραδοθεί άμεσα η βοήθεια.
Σχετικά Άρθρα
- Βενεζουέλα: Στο 14,6% ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο
- Ο Κ. Μητσοτάκης για Βενεζουέλα, Ουκρανία και μεταρρυθμίσεις στην πρώτη ανασκόπηση του 2026
- Στο επίκεντρο πολιτικής σύγκρουσης η δήλωση του πρωθυπουργού για την Βενεζουέλα και τον Μαδούρο
- Τραμπ: «Μετά τη Βενεζουέλα χρειαζόμαστε απολύτως τη Γροιλανδία»
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
DryDel’s CEO at the stage of 28th Annual Marine Money Greek Ship Finance Forum -
Χίος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο για την 4μηνη διακοπή λειτουργίας του αεροδρομίου -
Orilina Properties: Προσύμφωνο πώλησης συγκροτήματος γραφείων στη Νέα Κηφισιά, με τίμημα άνω των 45 εκατ. ευρώ -
Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΑΕΕ με κεντρικό μήνυμα «Φυσικές καταστροφές - Χτίζοντας μια πιο ανθεκτική Ελλάδα» -
Β. Κικίλιας από το Τόκιο: «Εμβάθυνση της ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας με έμφαση στους λιμένες, τα ναυπηγεία και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας» -
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου