Επικύρωση από την τουρκική Βουλή της συμφωνίας για στρατιωτική συνεργασία με τη Λιβύη
Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019 16:25Η Τουρκική Βουλή, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, επικύρωσε τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης για στρατιωτική συνεργασία.
Πρόκειται για μία από τις δύο συμφωνίες που υπέγραψε η Τουρκία με την κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη. Η μία αφορούσε τα θαλάσσια σύνορα και η άλλη, αυτή που επικυρώθηκε τώρα, ήταν ένα μνημόνιο στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.
Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, είπε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να στείλει στρατό στη Λιβύη εάν το ζητήσει η κυβέρνηση της Τρίπολης.
«Εάν οι Λίβυοι αδερφοί μας κάνουν ένα τέτοιο αίτημα η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο», είπε ο Οκτάι από την Κωνσταντινούπολη.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
ΟΠΕΚΕΠΕ: Έφοδος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στις κτηνιατρικές υπηρεσίες Τρικάλων και Λάρισας -
Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας: Προειδοποίηση για κυβερνοεπιθέσεις σε συστήματα ψύξης -
Singapore Airlines: Επένδυση-μαμούθ 2 δισ. δολαρίων για τη ριζική ανακαίνιση των καμπινών και των υπηρεσιών της -
Εθνική Ασφαλιστική: Οκτώ διακρίσεις στα Content Marketing Awards 2026 και Peak Awards 2026 -
Pizza Fan: «Πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των καταστημάτων με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα -
Ναυπηγεία Σαλαμίνας - Naval Group: Νέα συμφωνία για την κατασκευή σουηδικών φρεγατών FDI