Παρίσι: Στα όρια των δυνατοτήτων τους τα νοσοκομεία εντός 24 ή 48 ωρών
Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 14:17Μια έξαρση στα κρούσματα του νέου κορωνοϊού δείχνει ότι τα νοσοκομεία μέσα και γύρω από το Παρίσι θα φτάσουν σε σημείο κορεσμού εντός 48 ωρών, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Γαλλικής Ομοσπονδίας Νοσοκομείων, ενώ η κορύφωση της επιδημίας της Covid-19 δεν αναμένεται πριν από τον Απρίλιο.
Το Παρίσι και τα προάστιά του έχουν τώρα πάνω από το ένα τέταρτο των 29.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που νοσηλεύονται στη Γαλλία, με σχεδόν 1.300 ανθρώπους να βρίσκονται στην εντατική. Ο αριθμός των νεκρών ανερχόταν χθες το βράδυ σε 1.696.
«Θα χρειαστούμε σαφώς βοήθεια στην Ιλ-ντε-Φρανς (ευρύτερη περιοχή του Παρισιού) επειδή αυτό που συνέβη στην ανατολική Γαλλία έρχεται τώρα εδώ», δήλωσε ο Φρεντερίκ Βαλτού, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM.
Αυτός αναφερόταν στην περιοχή Γκραντ Εστ, όπου σημειώθηκε το πρώτο μεγάλο ξέσπασμα της COVID-19 στη Γαλλία και όπου τα νοσοκομεία είναι ήδη υπερπλήρη και ο στρατός βοηθάει στη μεταφορά κάποιων ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση σε άλλες πόλεις.
«Θα βρεθούμε στο όριο των δυνατοτήτων μας σε 24 ή 48 ώρες. Θα χρειαστεί να υπάρξει μεγάλη αλληλεγγύη ανάμεσα στις περιοχές, τα νοσοκομεία και να αυξηθεί ο αριθμός των ασθενών που θα μεταφερθούν», πρόσθεσε.
Αξιωματούχοι στην περιοχή του Παρισιού αγωνίζονται για την εξασφάλιση περισσότερων κλινών σε μονάδες εντατικής θεραπείας, συσκευών αναπνευστικής υποστήριξης και ιατρικού προσωπικού, όπως και για να μοιράσουν το φορτίο των νοσηλευομένων σε όλη την πρωτεύουσα και τα ευρύτερα προάστιά της.
Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επέβαλε στις 17 Μαρτίου απαγόρευση κυκλοφορίας για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού, αλλά γιατροί δηλώνουν ότι αναμένουν ένα κύμα κρουσμάτων την επόμενη εβδομάδα καθώς η γαλλική κυβέρνηση προχώρησε στη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών και χιλιάδες άνθρωποι συνωστίζονταν στα πάρκα και τους δρόμους πριν περιοριστούν κατ'οίκον.
«Αν αφήσουμε τα νοσοκομεία να τα βγάλουν πέρα μόνα τους και αφήσουμε κάθε περιοχή που έχει καταλάβει η επιδημία να τα βγάλει πέρα μόνη της, τότε θα οδηγηθούμε σε καταστροφή», κατέληξε ο Βαλτού.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Άρθρα
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Έφοδος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στις κτηνιατρικές υπηρεσίες Τρικάλων και Λάρισας
- Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας: Προειδοποίηση για κυβερνοεπιθέσεις σε συστήματα ψύξης
- Pizza Fan: «Πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των καταστημάτων με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 2 έως 6 Νοεμβρίου
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
ΟΠΕΚΕΠΕ: Έφοδος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στις κτηνιατρικές υπηρεσίες Τρικάλων και Λάρισας -
Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας: Προειδοποίηση για κυβερνοεπιθέσεις σε συστήματα ψύξης -
Singapore Airlines: Επένδυση-μαμούθ 2 δισ. δολαρίων για τη ριζική ανακαίνιση των καμπινών και των υπηρεσιών της -
Εθνική Ασφαλιστική: Οκτώ διακρίσεις στα Content Marketing Awards 2026 και Peak Awards 2026 -
Pizza Fan: «Πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των καταστημάτων με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα -
Ναυπηγεία Σαλαμίνας - Naval Group: Νέα συμφωνία για την κατασκευή σουηδικών φρεγατών FDI