Τραμπ: Έχουμε κερδίσει, προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 11:52
Τραμπ: Έχουμε κερδίσει, προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές

«Στην πραγματικότητα έχουμε κερδίσει αυτήν την εκλογική αναμέτρηση» δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο Ντόναλντ Τραμπ απευθυνόμενος σε προσκεκλημένους στον Λευκό Οίκο και σε ζωντανή μετάδοση από όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα, προσθέτοντας πως υπάρχει μία μεθόδευση, προφανώς από τα ΜΜΕ, να μην ενσωματώνεται με συγκεκριμένα αποτελέσματα αυτή η νίκη στην τρέχουσα ειδησεογραφία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε ακόμα τον κόσμο να βγει έξω να γιορτάσει αυτήν την ευρεία νίκη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε μετ’ επιτάσεως στη διασφαλισμένη σχεδόν από τα ξημερώματα νίκη των Ρεπουμπλικανών στη Φλόριντα, καθώς και την επικράτησή τους στο Τέξας. Εκτίμησε πως η νίκη του σε πανεθνική κλίμακα θα είναι τεράστια, προβλέποντας παράλληλα τελική επικράτησή του στο Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν, αλλά και την πολιτεία-κλειδί της Πενσιλβάνια.

«Μια πολύ θλιβερή ομάδα ανθρώπων προσπαθεί να στερήσει τα πολιτικά δικαιώματα» των εκατομμυρίων ανθρώπων που ψήφισαν Τραμπ, υποστήριξε ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος στη δήλωση που έκανε από τον Λευκό Οίκο, ενώ ανακοίνωσε ακόμη πως θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Τζο Μπάιντεν: Βρισκόμαστε σε τροχιά νίκης

«Βρισκόμαστε σε τροχιά νίκης» δήλωνε την ίδια ώρα από την άλλη πλευρά ο Τζο Μπάιντεν στα τηλεοπτικά δίκτυα CBS και τo ABC.

Με τη διαδικασία να εξελίσσεται σε πραγματικό θρίλερ, το επιτελείο του υποψήφιου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι η νομική του ομάδα βρίσκεται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που ο απερχόμενος πρόεδρος πραγματοποιήσει την απειλή του και προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για να σταματήσει την καταμέτρηση των ψήφων, χαρακτηρίζοντας «σκανδαλώδεις» και «πρωτοφανείς» τις δηλώσεις του Τραμπ.

«Εάν ο πρόεδρος πραγματοποιήσει την απειλή του και προσφύγει στο δικαστήριο για να εμποδίσει την κανονική καταμέτρηση των ψήφων, έχουμε νομικές ομάδες έτοιμες να αντισταθούν στην απόπειρα αυτή», δηλώνει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της καμπάνιας του Τζο Μπάιντεν Τζεν Ο΄Μάλεϊ Ντίλον.

Ο Τζο Μπάιντεν κερδίζει το Μέιν και συγκεντρώνει 238 εκλέκτορες, έναντι 213 για τον Ντόναλντ Τραμπ

Ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε την πολιτεία του Μέιν, γεγονός που επιτρέπει στον υποψήφιο των Δημοκρατικών να αυξήσει την προβάδισμά του απέναντι στον απερχόμενο πρόεδρο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Fox και τους New York Times.

Το Μέιν επιτρέπει στον Τζο Μπάιντεν να κερδίσει τρεις ακόμη μεγάλους εκλέκτορες, φέρνοντας το σύνολο του εκλεκτόρων που έχει εξασφαλίσει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στους 238, έναντι 213 για τον Ντόναλντ Τραμπ. Ενας ακόμη εκλέκτορας μένει να κριθεί στην πολιτεία του Μέιν.

Για την εξασφάλιση της εκλογικής νίκης στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ απαιτούνται 270 εκλέκτορες. Αναμένονται τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας σε επτά πολιτείες, ανάμεσά τους η Πενσιλβάνια, το Μίσιγκαν, το Γουισκόνσιν, η Τζόρτζια και η Βόρεια Καρολίνα.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok