ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Αφγανιστάν: Με συνοδεία όσες γυναίκες θέλουν να ταξιδέψουν η νέα οδηγία των Ταλιμπάν

Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2021 13:16

Παρά τις αρχικές υποσχέσεις τους, οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν σήμερα Κυριακή, ότι οι γυναίκες που θέλουν να ταξιδέψουν σε μεγάλες αποστάσεις στο Αφγανιστάν πρέπει να συνοδεύονται από άνδρα συγγενή τους, σε μια ακόμα ένδειξη ότι το καθεστώς σκληραίνει τη στάση του παρά τις αρχικές υποσχέσεις.

Η οδηγία, που δημοσιεύθηκε από το υπουργείο για την Προώθηση της Αρετής και την Πρόληψη της Διαφθοράς και που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καλεί επίσης τους οδηγούς να δέχονται γυναίκες στο όχημά τους μόνο εάν φορούν την ‘ισλαμική μαντίλα’.

«Οι γυναίκες που ταξιδεύουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 45 μιλίων (72 χλμ) δεν μπορούν να κάνουν τη διαδρομή εάν δεν συνοδεύονται από μέλος της άμεσης οικογένειάς τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Σαντίκ Ακίφ Μουχατζίρ, διευκρινίζοντας ότι το πρόσωπο αυτό πρέπει να είναι άνδρας.

Να μη μεταδίδουν σειρές στις οποίες παίζουν γυναίκες

Η οδηγία αυτή έρχεται μερικές εβδομάδες αφού το υπουργείο ζήτησε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας να μη μεταδίδουν σειρές στις οποίες παίζουν γυναίκες και να διασφαλίζουν ότι οι γυναίκες δημοσιογράφοι φορούν την «ισλαμική μαντίλα» όταν εμφανίζονται στην οθόνη.

Οι Ταλιμπάν δεν διευκρινίζουν τι εννοούν με τον όρο «ισλαμική μαντίλα», εάν πρόκειται για ένα απλό μαντήλι που ήδη φορά η πλειονότητα των γυναικών στο Αφγανιστάν ή για κάτι μεγαλύτερο που καλύπτει περισσότερο.

Σε τι ευελπιστούν οι ακτιβιστές

Από τότε που ανήλθαν στην εξουσία τον Αύγουστο, οι Ταλιμπάν έχουν επιβάλει διάφορους περιορισμούς στις γυναίκες και τα κορίτσια, παρά τις αρχικές δεσμεύσεις ότι το καθεστώς τους θα είναι λιγότερο αυστηρό απ’ ό,τι ήταν κατά την πρώτη τους διακυβέρνηση (1996-2001).

Σε πολλές επαρχίες, οι τοπικές αρχές δέχθηκαν να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία για τα κορίτσια, αν και σε διάφορες περιοχές της χώρας πολλά κορίτσια δεν μπορούν ακόμα να επιστρέψουν στα θρανία.

Οι ακτιβιστές ελπίζουν ότι οι προσπάθειες των Ταλιμπάν να αναγνωριστούν από τη διεθνή κοινότητα και να λάβουν εκ νέου τη βοήθεια που είναι απαραίτητη για τη χώρα –από τις φτωχότερες παγκοσμίως– θα τους αναγκάσει να προχωρήσουν σε παραχωρήσεις.

Κατά την πρώτη τους διακυβέρνηση, οι Ταλιμπάν είχαν υποχρεώσει τις γυναίκες να φορούν μπούρκα. Δεν μπορούσαν να βγουν από το σπίτι τους χωρίς να συνοδεύονται από κάποιον άνδρα και δεν είχαν το δικαίωμα να εργαστούν ή να μορφωθούν.

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ένοπλος εισέβαλε στο κάστρο του Γουίνδσορ

Γαλλία: Μείωση της καραντίνας στις 7 ημέρες για όσους νοσούν - Στις 10 ημέρες η καραντίνα για ανεβολίαστους Αμερικανούς ταξιδιώτες

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Γυναίκες και ασφαλιστική Διαμεσολάβηση: Ο ΣΕΜΑ αναλαμβάνει δυναμικές πρωτοβουλίες
  • Αφγανιστάν: Αυξάνονται κατά εκατοντάδες οι νεκροί από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ
  • Ο Μπάιντεν κατέσχεσε 7 δισ. δολ. της αφγανικής κεντρικής τράπεζας - Θα γίνουν αποζημιώσεις για θύματα της 11/9 και ανθρωπιστική βοήθεια προς το Αφγανιστάν
  • Νέα έκρηξη σε τζαμί στο Αφγανιστάν - Τουλάχιστον 32 νεκροί και 53 τραυματίες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • WTW launches RiskAgility Financial Modeler with expanded agentic capabilities
  • Blue Carrier 2: Διαβεβαιώσεις για αποζημιώσεις από την Attica Group
  • Allstate - September 2026 Monthly Release
  • ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 9% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Σεπτέμβριο 2026 σε ετήσια βάση
  • Αύξηση 4,8% στην επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας το 9μηνο του 2026
  • QIC Study: Most Motorists in Qatar Choose Car Insurance Based on Reputation, Not Price

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version