Κύπρος: Εννέα υποψήφιοι διεκδικούν το προεδρικό χρίσμα
Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017 09:16Εννέα θα είναι οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν την προεδρία της Κύπρου στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 28 Ιανουαρίου.
Μεγάλο φαβορί εκ νέου ο Νίκος Αναστασιάδης, ωστόσο σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές και δημοσκοπήσεις, θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος, όπου επικρατέστεροι εκεί είναι οι Νικόλας Παπαδόπουλος (ΔΗΚΟ) και Σταύρος Μαλάς (ΑΚΕΛ).
Οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, και οι Χάρης Αριστείδου, Χριστάκης Καπηλιώτης, Ανδρέας Ευστρατίου και Μιχάλης Μηνάς.
Η νομοθεσία προβλέπει ότι για να είναι έγκυρη μια υποψηφιότητα, θα πρέπει ο υποψήφιος να καταθέσει στο γενικό έφορο εκλογής το ποσό των 2.000 ευρώ ως παράβολο.
Το παράβολο επιστρέφεται στον υποψήφιο που θα συγκεντρώσει ποσοστό τουλάχιστον 3% του συνολικού αριθμού των έγκυρων ψήφων. Σε κάθε άλλη περίπτωση κατάσχεται.
Σχετικά Άρθρα
- Συντάξεις Νοεμβρίου: Νωρίτερα λόγω 28ης Οκτωβρίου - Πότε θα καταβληθούν
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 12 έως 16 Οκτωβρίου
- Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση χρήσης κοινωνικών δικτύων από ανηλίκους κάτω των 15 ετών
- Αθώοι οι δύο ψαράδες για τον θάνατο Βαλυράκη - Έφεση από την οικογένεια
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Ολοκλήρωση της συμμετοχής της Fairfax στην ERB Ασφαλιστική της Κύπρου -
Νέα πνοή στο Γλίνος Τρικάλων: Εγκαινιάστηκε ο νέος Κοινοτικός Χώρος με τη συνδρομή του Ιδρύματος Reale και της Υδρογείου Ασφαλιστικής -
Aegean: Αποχωρεί από τη θέση του CEO ο Δημήτρης Γερογιάννης -
Allianz: Μελέτη για τη ραγδαία αύξηση των ζημιών στις εταιρείες από διακοπή επιχειρηματικής λειτουργίας -
Συντάξεις Νοεμβρίου: Νωρίτερα λόγω 28ης Οκτωβρίου - Πότε θα καταβληθούν -
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 12 έως 16 Οκτωβρίου