ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Γερμανία: Χάνει έδαφος ο Σουλτς, λιγότερο δημοφιλής από ποτέ

Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2018 09:15

Στα χειρότερα επίπεδα δημοφιλίας του βρίσκεται ο Μάρτιν Σουλτς, όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση που έγινε στη Γερμανία, η οποία αναδεικνύει και τη σύγχυση που επικρατεί στη χώρα, με τη διαδικασία διερευνητικών συνομιλιών για το σχηματισμό κυβέρνησης να μην έχει καν ξεκινήσει αν και έχουν περάσει ήδη 100 ημέρες από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, η δημοτικότητα του Μάρτιν Σουλτς υποχώρησε κατά εννέα μονάδες από τον περασμένο μήνα, στο 30%, κάτω από αυτήν του προκατόχου του στην ηγεσία του κόμματος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος αυτήν τη στιγμή είναι ο πιο δημοφιλής Γερμανός πολιτικός με 62% (-3).

Η δημοτικότητα του συμπροέδρου των Πρασίνων, Τζεμ Έζντεμιρ, ανέρχεται στο 53% (-4), της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στο 52% (-2), του προσωπάρχη της καγκελαρίας Πέτερ Αλτμάιερ στο 41% (+1), της επικεφαλής της Κ.Ο. της Αριστεράς, Ζάρα Βάγκενκνεχτ, στο 35% (-4), του πρωθυπουργού της Βαυαρίας και αρχηγού των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Χορστ Ζεεχόφερ στο 34% (+3) και της επικεφαλής της Κ.Ο του SPD, Αντρέα Νάλες, στο 33% (-7). Λιγότερο δημοφιλείς από τον Σουλτς είναι ο αρχηγός των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ με 27% (-1) και η επικεφαλής της Κ.Ο. της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), Αλίς Βαϊντέλ, με 9% (-3).

Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) κερδίζει μια μονάδα και φτάνει στο 33%, ενώ το SPD παραμένει στο 21%. Η AfD συγκεντρώνει 13% -όσο και τον περασμένο μήνα- η Αριστερά χάνει μια μονάδα και βρίσκεται στο 9%, ενώ οι Πράσινοι μένουν σταθεροί στο 11%.

Η προοπτική, ωστόσο, του «μεγάλου» συνασπισμού φαίνεται ότι δεν είναι πλέον ιδιαίτερα ελκυστική για τους πολίτες, που δηλώνουν σε ποσοστό 52% ότι τη θεωρούν «λιγότερο καλή» ή «κακή», έναντι 45% που την περιγράφει ως «καλή» η «πολύ καλή». Σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, το 54% δηλώνει ότι θα προτιμούσε νέες εκλογές, ενώ το 42% τάσσεται υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης μειοψηφίας.

Σε ό,τι αφορά την καγκελάριο, το 49% πιστεύει ότι θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία της, ενώ το 45% θα προτιμούσε να αποσυρθεί πριν από το τέλος της τετραετίας και να κάνει χώρο για τον ή την διάδοχό της. Παρόλα αυτά, το 64% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η κυρία Μέρκελ είναι «καλή καγκελάριος», ενώ το 75% ότι είναι καιρός να υπάρξει αλλαγή προσώπων στην ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Κινητά τέλος στο Λευκό Οίκο με διαταγή του Ντόναλντ Τραμπ

ΗΠΑ: Πολιτείες κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τη σφοδρή κακοκαιρία

επιστροφή στην κορυφή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Generali debuts at Lloyd’s with Syndicate 2031 Red Bridge
  • Aviva launches 24/7 cyber safety helpline for Signature home insurance customers
  • MSC Cruises: Ημέρα Καριέρας εν πλω για φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών
  • ΑΔΜΗΕ: Η Φολέγανδρος συνδέθηκε με το ηπειρωτικό ηλεκτρικό σύστημα
  • ΟΛΠ: Ίδρυσε θυγατρική εταιρεία στα logistics
  • ΥΠΑΑΤ - ΑΑΔΕ: Πληρωμές 32,34 εκατ. ευρώ για αγροτικές ενισχύσεις - Ξεκίνησαν οι καταβολές για τα Σχέδια Βελτίωσης

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version