ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Επανεξελέγη Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Νίκος Αναστασιάδης

Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 09:29

Για δεύτερη πενταετή θητεία θα διατελέσει πρόεδρος της Κύπρου ο Νίκος Αναστασιάδης μετά τη χθεσινή του επικράτηση επί του Σταύρου Μαλά στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Ο Αναστασιάδης συγκέντρωσε ποσοστό 55,9% έναντι 44,01% που έλαβε ο Μαλάς και με 225.281 ψήφους έναντι 169.243 του αντιπάλου του, έλαβε καθαρό μήνυμα να ηγηθεί της χώρας και την επόμενη πενταετία.

Το ποσοστό της αποχής ανήλθε στο 26,03%, που αντιπροσωπεύει 143.401 ψηφοφόρους. Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογής Κύπρο Κυπριανού, παγκυπρίως ψήφισε το 73,97%, σε σύγκριση με 71,88% στον πρώτο γύρο. Ένα ποσοστό 2,99% των ψηφοφόρων έριξε λευκό, ενώ 2,65% των ψηφοδελτίων ήταν άκυρα.

«Νιώθω συγκίνηση, νιώθω περηφάνεια και απέραντη αγάπη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε σήμερα ο κυπριακός λαός», δήλωσε στην πανηγυρική του ομιλία, κατά την ανακήρυξή του, στο «Στάδιο Ελευθερίας Τάσσος Παπαδόπουλος» ο Αναστασιάδης, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν ιδεολογικά χρώματα και πως, ό,τι κι αν ελέχθη στην προεκλογική περίοδο, ο ίδιος τα διαγράφει.

Ο κ. Αναστασιάδης ευχαρίστησε την οικογένεια, τους συνεργάτες, τους διοργανωτές των εκλογών, αλλά και τη μητέρα του, η οποία, όπως είπε, βρίσκεται σε προχωρημένη ηλικία.

«Γνωρίζω ότι έχουμε πολλά να προσφέρουμε, να πράξουμε περισσότερα, γι' αυτό κι επιμένω στην ενότητα και στη συνεργασία. Δεν έχω αμφιβολία για τον πατριωτισμό κανενός. Να πετύχουμε, μέσα από τη συνεργασία, όλα αυτά που οφείλουμε στον κυπριακό λαό», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αναστασιάδη για να τον συγχαρούν είχαν ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Εξέτισε ένα χρόνο και αποφυλακίζεται ο κληρονόμος της Samsung

Ξεκίνησε η δίκη του μοναδικού επιζώντα από τους τρομοκράτες που αιματοκύλησαν το Παρίσι

επιστροφή στην κορυφή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Στημένα παιχνίδια μπάσκετ: Στον ανακριτή ο Παναγιώτης Γιαννάκης τη Δευτέρα
  • ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων στις 27 Οκτωβρίου 2026
  • e-ΕΦΚΑ: Από τις 2 Νοεμβρίου μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Δημόσιο
  • Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων: Γεύμα εργασίας με τον αρχηγό του Λιμενικού
  • Β. Κικίλιας: «Η εξωτερική πολιτική είναι αέναη μάχη - Ούτε βήμα πίσω στα κυριαρχικά μας δικαιώματα»
  • Danske Bank becomes the first bank in the Nordic countries to enable business customers to bank through AI agents

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version