Διαψεύδει η κυβέρνηση Ζάεφ τα περί αλλαγών στο Σύνταγμα της πΓΔΜ

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018 09:33

Κατηγορηματικά διέψευσε η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ ότι ο Σκοπιανός πρωθυπουργός δήλωσε στο Reuters, στο οποίο παραχώρησε χθες συνέντευξη, ότι η χώρα του είναι έτοιμη να προχωρήσει σε αλλαγές στο Σύνταγμά της.

Σε ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ σημειώνει χαρακτηριστικά ότι σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου του Reuters, ο Ζάεφ απάντησε πως η χώρα του «είναι έτοιμη να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή του ονόματός της, όμως δεν μπορεί να πάει περαιτέρω, διότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο ζήτημα».

Επιπλέον, η κυβέρνηση διαψεύδει και ότι ο Ζάεφ ανέφερε πως η χώρα του έχει προτείνει τέσσερις επιλογές για τη διευθέτηση της διαφοράς με την Ελλάδα σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως η κοινή γνώμη στη χώρα και διεθνώς γνωρίζει ότι πρόκειται για προτάσεις του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς.

«Αυτό σημαίνει πως οι προτάσεις αυτές υφίστανται, όπως είπε και ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, όμως δεν πρόκειται για προτάσεις της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας"», αναφέρεται στην ανακοίνωση διάψευσης της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok