Νέα Ζηλανδία: Υπόθεση δηλητηρίασης Ρώσου πράκτορα
Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 11:10Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι ισχυρισμοί ενός Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα, ο οποίος κατήγγειλε πως άγνωστος τον δηλητηρίασε σε έναν δρόμο του Όκλαντ το 2006. Η νεοζηλανδική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι διενεργεί έρευνα για την υπόθεση.
Ο Μπαρίς Κάρπιτσκοφ μίλησε για την υπόθεση στη βρετανική τηλεόραση αυτήν την εβδομάδα, εν μέσω των συζητήσεων που έχει προκαλέσει η υπόθεση δηλητηρίασης του άλλου Ρώσου πρώην κατασκόπου, του Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του Γιούλια.
Ο Κάρπιτσκοφ αναφέρθηκε στην εποχή που ζούσε στη Νέα Ζηλανδία, κρατώντας χαμηλό προφίλ μετά την αποσκίρτησή του στη Βρετανία, λόγω έντονης διαφωνίας με τους ανωτέρους του στη Μόσχα. Ο ίδιος, άλλωστε, στα τέλη της δεκαετίας του 1990 είχε στρέψει τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας και της Λιθουανίας τη μία εναντίον της άλλης, πριν διαφύγει στη Βρετανία.
Ο πρώην κατάσκοπος ανέφερε πως πρόσεξε ότι τον παρακολουθούσαν στην Κουίν Στριτ, έναν από τους κεντρικούς δρόμους στο Όκλαντ, και κατόπιν τον πλησίασε ένας άνδρας που έμοιαζε με άστεγο ή ζητιάνο, ο οποίος του έριξε «κάποιου είδους σκόνη στο πρόσωπο».
Ο Κάρπιτσκοφ αφηγήθηκε πως αμέσως μετά το κεφάλι του άρχισε να γυρίζει και αργότερα, το ίδιο βράδυ, έβγαλε δερματικά εξανθήματα. Υποστήριξε πως αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας και έχασε τριάντα κιλά μέσα στους δύο μήνες που ακολούθησαν.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Ανακαίνιση κατοικίας: Έως 38.500 ευρώ για ιδιοκτήτες - Προτεραιότητα στα κλειστά σπίτια -
Ελεγκτικό Συνέδριο: Προβλήματα στο φαρμακευτικό υλικό των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ -
Alpha Bank is consolidating its strategic presence in Cyprus -
CNP Assurances announces the signing of a binding agreement with Prudential Financial to acquire its insurance businesses in Brazil and Mexico -
Royal Bank announces new Executive Chair for Scotland as it looks ahead to 300th anniversary -
Εθνική Τράπεζα: Νέο μέλος του ΔΣ ο Αδριανός Ηφαιστείων Κυριαζής