Φόρος τιμής στον Στίβεν Χόκινγκ: Μεσίστιο κυματίζει το λάβαρο του Κέιμπριτζ
Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 09:46Από χθες το λάβαρο του Κολλεγίου Gonville and Caius του Πανεπιστημίου κυματίζει μεσίστιο σε ένδειξη πένθους για το θάνατο του Στίβεν Χόκινγκ.
Για 30 χρόνια, μεταξύ 1979 και 2009, ο διάσημος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ ήταν καθηγητής Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και μέχρι το θάνατό του, την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, κρατούσε τη θέση του Διευθυντή Ερευνών στο Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας του εμβληματικού βρετανικού Πανεπιστημίου.
Το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ έχει ανακοινώσει ότι βρίσκεται σε συνεννοήσεις με την οικογένεια του Χόκινγκ «προκειμένου να διοργανωθεί μια επιμνημόσυνη δέηση με την οποία θα τιμήσουν δεόντως τον εκλιπόντα καθηγητή».
Στο εκπαιδευτικό ίδρυμα έχει ανοίξει βιβλίο συλλυπητηρίων για τον πιο αγαπητό επιστήμονα του αιώνα μετά τον Αϊνστάιν, στο οποίο ήδη έχουν σπεύσει να υπογράψουν εκατοντάδες άνθρωποι -κυρίως φοιτητές και μαθητές, που εμπνεύστηκαν από τον Χόκινγκ.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Ολοκλήρωση της συμμετοχής της Fairfax στην ERB Ασφαλιστική της Κύπρου -
Νέα πνοή στο Γλίνος Τρικάλων: Εγκαινιάστηκε ο νέος Κοινοτικός Χώρος με τη συνδρομή του Ιδρύματος Reale και της Υδρογείου Ασφαλιστικής -
Aegean: Αποχωρεί από τη θέση του CEO ο Δημήτρης Γερογιάννης -
Allianz: Μελέτη για τη ραγδαία αύξηση των ζημιών στις εταιρείες από διακοπή επιχειρηματικής λειτουργίας -
Συντάξεις Νοεμβρίου: Νωρίτερα λόγω 28ης Οκτωβρίου - Πότε θα καταβληθούν -
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 12 έως 16 Οκτωβρίου