Τουρκία: Καμία σχέση με την πραγματικότητα όσα είπε η Μέρκελ στην Μπούντεσταγκ
Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 15:38Την αντίδρασή της στην έντονα επικριτική ομιλία της κας Μέρκελ στη γερμανική Βουλή εξέφρασε η Τουρκία.
Συγκεκριμένα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του ανέφερε ότι τα όσα είπε στην ομιλία της στην Μπούντεσταγκ η κα Μέρκελ «δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», προσθέτοντας: «Το βρίσκουμε βαθιά περίεργο ορισμένοι από τους συμμάχους μας να συνεχίζουν να βλέπουν τα γεγονότα μέσα από τα μάτια τρομοκρατικών οργανώσεων».
«Η Τουρκία έχει ως στόχο να διασφαλίσει την εθνική της ασφάλεια μέσω του δικαιώματός της στην αυτοάμυνα και να σώσει το Αφρίν από τους τρομοκράτες, επιστρέφοντάς το στους πραγματικούς ιδιοκτήτες του. Προσκαλούμε τους συμμάχους μας να κάνουν μια πραγματική προσπάθεια να εγκατασταθεί η διαρκής ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα στη Συρία σε στενό συντονισμό με τη χώρα μας, αντί να βάζουν τον εαυτό τους σε θέση υποστηρικτή τρομοκρατικών οργανώσεων και να δέχονται τις καμπάνιες παραπληροφόρησης ενάντια στην Τουρκία», καταλήγει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο κάτω σώμα του γερμανικού Κοινοβουλίου η κα Μέρκελ καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις τουρκικές επιχειρήσεις στο Αφρίν.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Στημένα παιχνίδια μπάσκετ: Στον ανακριτή ο Παναγιώτης Γιαννάκης τη Δευτέρα -
ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων στις 27 Οκτωβρίου 2026 -
e-ΕΦΚΑ: Από τις 2 Νοεμβρίου μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Δημόσιο -
Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων: Γεύμα εργασίας με τον αρχηγό του Λιμενικού -
Β. Κικίλιας: «Η εξωτερική πολιτική είναι αέναη μάχη - Ούτε βήμα πίσω στα κυριαρχικά μας δικαιώματα» -
Danske Bank becomes the first bank in the Nordic countries to enable business customers to bank through AI agents