Γεωργία: Νεκροί έξι μεταλλωρύχοι μετά από κατάρρευση στοάς
Πέμπτη, 05 Απριλίου 2018 15:53Έξι μεταλλωρύχοι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν έπειτα από μετατόπιση εδάφους σε ανθρακωρυχείο στη δυτική Γεωργία η οποία προκάλεσε την κατάρρευση στοάς, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.
Το ατύχημα σημειώθηκε στο ορυχείο Μιντέλι, στο Τκιμπούλι, πόλη στη δυτική Ουκρανία, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Γκιοργκούι Κβιρικασβίλι.
«Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά το ατύχημα και τρεις τραυματίστηκαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το ατύχημα προκλήθηκε από μια απρόβλεπτη κατολίσθηση εδάφους και βράχων η οποία μπορεί να συμβεί σε ορυχεία με μεγάλο βάθος. «Άρχισε έρευνα για παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με το γεωργιανό υπουργείο Εσωτερικών, τουλάχιστον 350 μεταλλωρύχοι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 900 έχουν τραυματιστεί από το 2010 έως το 2017 σε ατυχήματα.
Τα ατυχήματα σε ορυχεία είναι συχνά στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, καθώς πολλά από αυτά δεν τηρούν τους κανονισμούς ασφαλείας και δεν διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Ποδαρικό: Η νέα πλατφόρμα που αλλάζει την αναζήτηση κατοικίας -
Natixis celebrates 20 years in Dubai International Financial Centre, underscoring deep commitment to the Middle East -
Στις εγκαταστάσεις της Metlen στη Βοιωτία στελέχη της Επιτροπής Αστικής Ευθύνης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος -
Ν. Δένδιας: Επόμενο βήμα η παραγωγή του «Πυρπολητή» για την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού -
Υπουργείο Ανάπτυξης: Ομάδα εργασίας για την προσαύξηση του μέσου επιτοκίου στην καταναλωτική πίστη -
Alpha Bank: Νέα εταιρική ταυτότητα με κεντρικό μήνυμα «Ορίζοντας ένα νέο Μαζί»