Τσαβούσογλου: Και δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο θα κατασκευάσει η Τουρκία
Παρασκευή, 06 Απριλίου 2018 15:22Στην κατασκευή δεύτερου πυρηνικού εργοστασίου σκοπεύει να προχωρήσει η Τουρκία σε συνεργασία με την Ιαπωνία, όπως δήλωσε από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
«Η Τουρκία είναι ενάντια στα πυρηνικά όπλα, όχι όμως και ενάντια στην πυρηνική ενέργεια», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας σε δημοσιογράφους, ενώ σημείωσε ότι το δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Τουρκίας θα κατασκευαστεί στην επαρχία της Σινώπης.
Είπε ακόμη ότι «τα πυρηνικά εργοστάσια βρίσκονται παντού στον κόσμο. Κάποιοι δεν γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ πυρηνικού εργοστασίου και πυρηνικού όπλου».
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες Πούτιν και Ερντογάν εγκαινίασαν την έναρξη της κατασκευής του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία το 2023. Πρόκειται, μάλιστα, για μια επένδυση που θα ξεπεράσει τα 20 δισ. δολάρια.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Airbnb: Χρηματοδότηση 500 εκατ. δολαρίων στην Airbnb.org για δωρεάν διαμονές σε ευάλωτες ομάδες -
Qatar Insurance Strengthens Financial Performance with 14% Growth in Insurance Revenue to QR 7.4 Billion and Net Profit of QR 562 Million in the First Nine Months of 2026 -
Ping An Reports Steady Growth in 9M 2026 Operating Profit1 Increases 8.3% YoY and Equity Rises 4.4% YTD -
HSBC Holdings plc 3Q 2026 Earnings Release -
ARAG DAY 2026: Μια κοινή ημέρα κοινωνικής προσφοράς σε όλο τον κόσμο -
ΕΑΕΕ: Άνοδος 10,1% της παραγωγής ασφαλίστρων στο οκτάμηνο