ΗΠΑ: Συνάντηση Τραμπ - Μέρκελ στις 27 Απριλίου
Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 13:55Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο στις 27 Απριλίου, ώστε να πραγματοποιήσει σειρά διμερών συνατήσεων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ουάσινγκτον.
«Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλτ Τραμπ, θα δεχθεί τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Λευκό Οίκο», αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία σημειώνεται ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ των δύο ηγετών θα είναι ένα εύρος γεωπολιτικών και οικονομικών ζητημάτων.
Στο μεταξύ, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, ο Peter Beyer, ο νέος συντονιστής της γερμανικής κυβέρνησης για τις διατλαντικές σχέσεις, ανέφερε πως οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι «προφανώς πολύ απαιτητικές» εν μέσω αυξανόμενων διαφορών σχετικά με την ασφάλεια, το εμπόριο και την άμυνα και θα αναζητήσουν τρόπους να ξεπεράσουν τις πρόσφατες εντάσεις στην επικείμενη συνάντησή τους στη Ουάσινγκτον.
Οι δύο πλευρές μπορεί να βρουν κοινό έδαφος στην αντιμετώπιση της Κίνας, σύμφωνα με τον Beyer. Σημείωσε ότι με τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου στο G7, οι δύο χώρες θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν μαζί τη φερόμενη κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας από την Κίνα.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Τράπεζα Κύπρου: Παράταση της θητείας του Διευθύνοντος Συμβούλου Πανίκου Νικολάου έως το 2031 -
TAP Air Portugal: Στη Lufthansa το 44,9% με απόφαση της πορτογαλικής κυβέρνησης -
Σε πανελλαδική απεργία προχωρούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στις 21 Οκτωβρίου -
Piraeus Port Authority (PPA S.A.) Main Sponsor of Ferry Shipping Summit 2026 -
ΕΑΕΕ: «Εγχειρίδιο Προϊόντων Αστικής Ευθύνης» - Επαγγελματική Ευθύνη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών -
Η ΟΛΠ Α.Ε. κεντρικός χορηγός του Ferry Shipping Summit 2026