Κίνα: 18 νεκροί και 5 τραυματίες από πυρκαγιά σε καραόκε μπαρ
Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 09:24Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 5 τραυματίστηκαν εξαιτίας πυρκαγιάς σε karaoke μπαρ, σε πόλη της νότιας Κίνας.
Η τραγωδία εκτυλίχθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε τριώροφο κτίριο στην Τσινγκγιάν, στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ.
Με βάση τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η πυρκαγιά οφειλόταν σε εμπρησμό από πρόθεση, ανέφερε η αστυνομία της Τσινγκγιάν στο λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo, το κινεζικό Twitter.
Οι φονικές πυρκαγιές είναι συχνές στην Κίνα, καθώς οι κανόνες πυρασφάλειας παραβιάζονται από πολλούς.
Το Μάιο του 2015, 38 άνθρωποι είχαν βρει τον θάνατο σε οίκο ευγηρίας στην Πινγκντινγκσάν, στην επαρχία Χενάν. Η τραγωδία οδήγησε, τον Δεκέμβριο του 2017, στην καταδίκη 21 προσώπων, συμπεριλαμβανομένων και δημόσιων λειτουργών, σε ποινές φυλάκισης και κάθειρξης.
Τον Νοέμβριο του 2017, άλλη μια πυρκαγιά είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 19 ανθρώπους και είχε προκαλέσει τους τραυματισμούς άλλων οκτώ σε μια πανσιόν στο νότιο τμήμα του Πεκίνου, όπου διέμεναν κυρίως εσωτερικοί μετανάστες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Στημένα παιχνίδια μπάσκετ: Στον ανακριτή ο Παναγιώτης Γιαννάκης τη Δευτέρα -
ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων στις 27 Οκτωβρίου 2026 -
e-ΕΦΚΑ: Από τις 2 Νοεμβρίου μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Δημόσιο -
Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων: Γεύμα εργασίας με τον αρχηγό του Λιμενικού -
Β. Κικίλιας: «Η εξωτερική πολιτική είναι αέναη μάχη - Ούτε βήμα πίσω στα κυριαρχικά μας δικαιώματα» -
Danske Bank becomes the first bank in the Nordic countries to enable business customers to bank through AI agents