Ελβετία: 6 νεκροί μετά από ξαφνική θύελλα στις Άλπεις
Τρίτη, 01 Μαΐου 2018 10:25Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στις ελβετικές Άλπεις και άλλοι πέντε βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, αφού βρέθηκαν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα σε ξαφνική θύελλα σε υψόμετρο άνω των 3.200 μέτρων, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία στο ελβετικό καντόνι του Βαλέ.
Στο μεταξύ, βρέθηκαν τα πτώματα δύο Ελβετών ορειβατών, 21 και 22 ετών, που επίσης έπεσαν θύματα των αιφνιδιαστικών καιρικών φαινομένων, στο όρος Μονχ.
Οι τέσσερις πεζοπόροι ήταν μέρος ομάδας που αποτελούνταν από συνολικά 14 ανθρώπους, Ιταλούς, Γερμανούς και Γάλλους σκιέρ, που έκαναν πεζοπορία σε περιοχή του όρους Pigne d'Arolla (3.796 μ.), όταν αιφνιδιάστηκαν από θύελλα που ξέσπασε στην περιοχή.
Ο ιδιοκτήτης του καταφυγίου Vignettes, που ανέμενε από την Κυριακή τους σκιέρ, ειδοποίησε τις αρχές. Επτά ελικόπτερα, μεταφέροντας γιατρούς και διασώστες πραγματοποίησαν έρευνες και εντόπισαν τους πεζοπόρους, πολλοί εκ των οποίων είχαν υποστεί υποθερμία, ενώ τουλάχιστον ένας εξ αυτών σκοτώθηκε έπειτα από πτώση.
Η ομάδα των πεζοπόρων διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομεία της περιοχής, ωστόσο άλλοι τρεις εξ αυτών κατόπιν πέθαναν και πέντε ακόμη εξακολουθούν να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Η αστυνομία ανέφερε ότι τα θύματα δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.
Στο μεταξύ, λίγο ανατολικότερα, στην άκρη των καντονίων του Βαλέ και της Βέρνης, δύο νεαροί Ελβετοί ορειβάτες αιφνιδιάστηκαν από τις κακές καιρικές συνθήκες, καθώς σκαρφάλωναν στο όρος Μονχ.
Η ειδοποίηση για την εξαφάνισή τους είχε γίνει από την Κυριακή το βράδυ, αλλά εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών οι έρευνες δεν απέδωσαν καρπούς.
Τα πτώματα των δύο ορειβατών, 21 και 22 ετών, βρέθηκαν τελικώς τη Δευτέρα το πρωί.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Eurolife FFH: 10 χρόνια συμμετοχής στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών -
ΜΙΝΕΤΤΑ Goes Morocco: 80 συνεργάτες σε ένα ταξίδι επιβράβευσης γεμάτο εμπειρίες -
Allianz SE, Εθνική Τράπεζα και Allianz Ελλάδος υπέγραψαν οριστική συμφωνία για μειοψηφική συμμετοχή και στρατηγική συνεργασία bancassurance -
Πέθανε η ηθοποιός Μπέτυ Βαλάση -
Τράπεζα Κύπρου: Παράταση της θητείας του Διευθύνοντος Συμβούλου Πανίκου Νικολάου έως το 2031 -
TAP Air Portugal: Στη Lufthansa το 44,9% με απόφαση της πορτογαλικής κυβέρνησης