ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Κατεδαφίζονται ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στο κέντρο της Αθήνας λόγω αναπλάσεων

Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 15:55

Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται το σχέδιο για την ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας με βάση τις νέες ανάγκες και την κλιματική αλλαγή. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει ένας αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την Αθήνα του... 2050. Με βάση τα αποτελέσματα και σε συνεργασία με τον Δήμο θα γίνει ο σχεδιασμός των παρεμβάσεων. Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο υφυπουργός περιβάλλοντος, Γιώργος Δημαράς, ο σχεδιασμός αυτός θα περιλαμβάνει κατεδαφίσεις κτηρίων, αλλά πιθανώς και ολόκληρων οικοδομικών τετραγώνων.

Ο κ. Δημαράς είπε πως στόχος είναι να μην αδικηθεί κανένας ιδιοκτήτης και για τον λόγο αυτό οι αποζημιώσεις θα πρέπει να είναι μεγαλύτερες της σημερινής αξίας του ακινήτου ή να γίνει ανταλλαγή με μεγαλύτερης αξίας ακίνητα σε άλλη περιοχή.

Ως ενδεικτικές περιπτώσεις ο υπουργός ανέφερε τις περιοχές γύρω από την Ομόνοια και τις οδούς Σωκράτους, Σατωβριάνδου, αλλά και την περιοχή πέριξ της πλατείας Βάθη.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ιδιοκτησίες σε ένα και μόνο κτήριο μπορεί να είναι δεκάδες, άρα στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο μπορεί να είναι και εκατοντάδες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Κλειστό επ’ αόριστον το καζίνο του Ρίου

Απειλούνται με πλειστηριασμούς χιλιάδες κατοικίες σε λαϊκές γειτονιές

επιστροφή στην κορυφή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Πειραιώς - Δείκτης Στεγαστικού Κλίματος: Προσδοκίες και αντιλήψεις των ελληνικών νοικοκυριών για την αγορά ακινήτων
  • Νέος Τεχνικός Διευθυντής στην ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική o κ. Μιχάλης Κολέτσος
  • Bioderma & Emmanouela Cosmetics δημιουργούν το Pink with Purpose Kit, για να ενισχύσουν το «Άλμα Ζωής»
  • Ferrari: Αύξηση 6% των εσόδων στο εννεάμηνο, στα 5,68 δισ. ευρώ
  • Κυβερνοεπίθεση σε κρεοπωλείο στην Κηφισιά – Ανέβασαν τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς
  • ΟΤΕ: Πρόταση του ΔΣ για επανεκλογή του Κώστα Νεμπή για νέα τριετή θητεία

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version