Nέο έργο στον Κηφισό ύψους 15 εκατ. ευρώ από την Άκτωρ

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 00:22

Με μία ακόμη συνεργασία με την αμερικανική επενδυτική εταιρεία ακινήτων Hines προχωρεί η Άκτωρ. Η τεχνική εταιρεία, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ανέλαβε την κατασκευή του κτηρίου που θα αναπτυχθεί στο οικόπεδο της πρώην κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη, στην Λεωφόρο Κηφισού 60 και την οδό Ηρούς στην Αθήνα (Ακαδημία Πλάτωνος).

Μετά την πώληση, τέλη του 2018, προς 7 εκατ. ευρώ, του ακινήτου 24 στρεμμάτων από την Blackrock -σχεδίαζε σε αυτό την κατασκευή mall- στην Hines, τα σχέδια της τελευταίας περιλαμβάνουν την ανάπτυξη καταστήματος του γαλλικού ομίλου ιδιοκατασκευών Leroy Merlin. 

Το έργο, το οποίο, κατά πληροφορίες, έχει προϋπολογισμό της τάξης των 15 εκατ. ευρώ, θα υλοποιήσει η Άκτωρ, που συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τη Hines. Η κατασκευαστική εγκαινίασε τη συνεργασία της με την Hines το 2018, οπότε ανέλαβε την ανακατασκευή του πρώην ξενοδοχείου Athens Ledra -νυν Grand Hyatt Athens.

Το κτήριο 

Το υπουργείο Πολιτισμού, επί Μυρσίνης Ζορμπά, έχει εγκρίνει την μελέτη ανέγερσης του καταστήματος δύο ορόφων, που θα διαθέτει ανοιχτό χώρο στάθμευσης στο τελευταίο επίπεδο. Η μελέτη είχε υποβληθεί προς έγκριση από την εταιρεία Hirg, που συνδέεται με τη Hines, με την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού να θέτει όρους κατά την ανάπτυξη του ακινήτου. Όπως, για παράδειγμα, ο επιμερισμός των μεγάλων λευκών επιφανειών των όψεων προκειμένου το κτήριο να συνδιαλέγεται αρμονικά με το χαρακτηρισμένο μνημείο των κλωστηρίων "Λαναρά". 

Το κτήριο θα έχει ανώτατο ύψος 16,24 μέτρων, με την έναρξη υλοποίησης των κατασκευαστικών εργασιών -ύστερα από την εξασφάλιση έγκρισης δόμησης- να τοποθετείται για τα τέλη της χρονιάς -αρχές του 2020. 

Νέα επένδυση στο κέντρο 

Το κατάστημα του Κηφισού στην Ακαδημία Πλάτωνος θα αποτελεί την επόμενη μεγάλη επένδυση της Leroy Merlin στην Αθήνα, έχοντας τον Απρίλιο του 2018 εγκαινιάσει, για πρώτη φορά, την παρουσία της στο κέντρο, στην Λεωφόρο Βασ. Σοφίας 112. Εκεί, η εταιρεία προχώρησε στη μακροχρόνια μίσθωση του κτηρίου, εμβαδού 35.000 τ.μ., από την Δάκων, με την ανακατασκευή του να αποτελεί επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ. 

Το συγκεκριμένο κατάστημα, ως το πρώτο "home improvement" κατάστημα που λειτούργησε στον αστικό ιστό της Αθήνας, είναι στα πρότυπα του καταστήματος που διαθέτει ο γαλλικός όμιλος στο κέντρο του Παρισιού. Στηρίζεται, δηλαδή, στην ίδια φιλοσοφία που οδήγησε τους Γάλλους να δημιουργήσουν κατάστημα στο κέντρο του Παρισιού στην συνοικία Beaubourg, δίπλα στο Κέντρο Ζωρζ Πομπιντού. 

Μένει να φανεί ποιο θα είναι το "concept” του νέου καταστήματος της Leroy Merlin στον Κηφισό, το οποίο θα γειτνιάζει με τις Λεωφόρους Κηφισού και Λένορμαν, με τους κοντινότερους σταθμούς του μετρό σε αυτό να είναι ο Ελαιώνας και τα Σεπόλια. 

Πηγή: capital.gr

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok