ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Το Βερολίνο παγώνει τα ενοίκια για πέντε χρόνια

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 16:58

Η κοκκινο-κοκκινο-πράσινη (Σοσιαλδημοκάτες-Αριστερά-Πράσινοι) τοπική κυβέρνηση του Βερολίνου θα παγώσει για πέντε χρόνια τα ενοίκια για 1,5 εκατομμύρια διαμερίσματα που χτίστηκαν πριν από το 2014 στα επίπεδα τιμών τους στα μέσα του 2019.

Το Βερολίνο είναι το πρώτο ομοσπονδιακό κρατίδιο όπου θα καθιερωθεί ανώτατη οροφή στις τιμές των ενοικίων, αφού η τοπική Βουλή της γερμανικής πρωτεύουσας ψήφισε τον νόμο με τις ψήφους της κοκκινο-κοκκινο-πράσινης πλειοψηφίας.

Ως εκ τούτου, τα ενοίκια για διαμερίσματα που χτίστηκαν πριν από το 2014 θα παγώσουν στο επίπεδο των μέσων του 2019 για πέντε έτη.

Ιδιαίτερα υψηλά ενοίκια μπορούν να μειωθούν υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Για τα νέα ενοίκια, τα ανώτατα όρια πρέπει να καθοριστούν ανάλογα με την ηλικία και τον εξοπλισμό του διαμερίσματος.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση / Γερουσία της πόλης, η συνολική επιβάρυνση όσων ενοικιάζουν κατοικίες στο Βερολίνο θα μειωθεί κατά περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, η (συντηρητική και φιλελεύθερη) αντιπολίτευση, θεωρεί ότι η ρύθμιση αυτή είναι αντισυνταγματική και προτίθεται να προβεί σε νομικές ενέργειες εναντίον της. Οικονομικές ενώσεις και ενώσεις ιδιοκτητών κατοικιών την επικρίνουν με το επιχείρημα ότι ο νόμος θα ανακόψει την κατασκευή νέων κατοικιών.

Πηγή: de.reuters

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Στη Lamda το υπόλοιπο 50% της μαρίνας Φλοίσβου

Εννέα επενδυτικά σχήματα περνούν στη β΄ φάση του διαγωνισμού για το 30% του ΔΑΑ

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Στο Βερολίνο ο Κωστής Χατζηδάκης
  • Προχωρεί σε μαζικές απελάσεις το Βερολίνο
  • Lufthansa: Το Βερολίνο προχώρησε στην πώληση του τελευταίου ποσοστού 20% των μετοχών που είχε στην κατοχή του
  • Βερολίνο: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 30 τραυματίες από όχημα που έπεσε πάνω σε πλήθος κόσμου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΑΕΕ με κεντρικό μήνυμα «Φυσικές καταστροφές - Χτίζοντας μια πιο ανθεκτική Ελλάδα»
  • Β. Κικίλιας από το Τόκιο: «Εμβάθυνση της ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας με έμφαση στους λιμένες, τα ναυπηγεία και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας»
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου
  • Εθνική Ασφαλιστική: Επίσημος Χορηγός του 18ου Greece Race for the Cure
  • Eurolife FFH: 10 χρόνια συμμετοχής στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών
  • ΜΙΝΕΤΤΑ Goes Morocco: 80 συνεργάτες σε ένα ταξίδι επιβράβευσης γεμάτο εμπειρίες

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version