ΑΒ Βασιλόπουλος: Κατέθεσε δεσμευτική προσφορά για τέσσερα ακίνητα της Ektasis
Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 15:44Δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση τεσσάρων ακινήτων της Ektasis Development κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, η αλυσίδα super market ΑΒ Βασιλόπουλος, στο πλαίσιο των πλειοδοτικών διαγωνισμών, που έτρεξε η ειδικός διαχειριστής της εταιρείας, με την τεχνική υποστήριξη της PriceWaterhouseCoopers (PwC).
Η προσφορά αφορά σε ακίνητα, που μισθώνει από την Ektasis, μέσω μακροχρόνιων συμβάσεων, η ΑΒ Βασιλόπουλος σε Άγιο Δημήτριο, Βριλήσσια, Ηράκλειο Κρήτης και Κηφισιά. Τα τρία εξ αυτών ανήκουν εξ ολοκλήρου στην Ektasis, ενώ αυτό που στεγάζει το κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος στο εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς ανήκει στην Ektasis κατά ποσοστό 20%.
Το διώροφο κατάστημα στον Άγιο Δημήτριο εκτείνεται σε 1.527,27 τ.μ. (υπεραγορά), ενώ διαθέτει 59 θέσεις στάθμευσης στα δύο υπόγεια καθώς και βοηθητικούς/κοινόχρηστους χώρους 635 τ.μ. Το ακίνητο καταλαμβάνει περίπου το μισό διαθέσιμο οικόπεδο και επομένως δεν έχει εξαντληθεί η επιτρεπόμενη δόμηση. Σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις, στο εναπομείναν μέρος του οικοπέδου μπορεί να δομηθεί κτήριο 1.686,51τ.μ.
Αντίστοιχη επιφάνεια (1.531,92 τ.μ.) έχει και το διώροφο κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος στο ακίνητο της Ektasis στα Βριλήσσια. Διαθέτει, επιπρόσθετα, χώρους στάθμευσης 3.000 τ.μ. σε δύο υπόγειους ορόφους.
Το ακίνητο στο Ηράκλειο Κρήτης διαθέτει κτήριο, που φιλοξενεί στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος, συνολικής επιφάνειας 1.028 τ.μ.. Επίσης, διαθέτει Α΄ και Β΄ υπόγειο, που χρησιμοποιούνται ως χώροι στάθμευσης και αποθήκευσης. Το κατάστημα έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο επιφάνειας 1.294,72τ.μ. .
Τέλος, το κατάστημα της Κηφισιάς αναπτύσσεται σε ένα αυτοτελές διώροφο κτήριο με δύο υπόγεια, που χρησιμοποιείται ολόκληρο ως υπεραγορά. Το συνολικό εμβαδόν ανέρχεται σε 2.053,79 τ.μ.. Το κατάστημα καταλαμβάνει τρία επίπεδα (πρώτο υπόγειο, ισόγειο, πρώτος όροφος) έκτασης 490,2 τ.μ. το καθένα, ενώ ο δεύτερος όροφος ίδιας επιφάνειας χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος, μαζί με μέρος του δευτέρου υπογείου. Το ακίνητο ανήκει στην Ektasis κατά 20%.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Στημένα παιχνίδια μπάσκετ: Στον ανακριτή ο Παναγιώτης Γιαννάκης τη Δευτέρα -
ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων στις 27 Οκτωβρίου 2026 -
e-ΕΦΚΑ: Από τις 2 Νοεμβρίου μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Δημόσιο -
Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων: Γεύμα εργασίας με τον αρχηγό του Λιμενικού -
Β. Κικίλιας: «Η εξωτερική πολιτική είναι αέναη μάχη - Ούτε βήμα πίσω στα κυριαρχικά μας δικαιώματα» -
Danske Bank becomes the first bank in the Nordic countries to enable business customers to bank through AI agents