ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Από τον Μάρτιο η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ για το 2022

Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2021 17:26

Από τον Μάρτιο -και όχι από τον Σεπτέμβριο όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια- θα ξεκινά η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ. Όπως αποκαλύπτεται στην έκθεση της Κομισιόν, μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2022 θα έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ του επόμενου έτους, κάτι που σημαίνει ότι στα τέλη του ίδιου μήνα θα καταβληθεί και η πρώτη δόση του φόρου. Δηλαδή, μόλις τελειώσει ο ΕΝΦΙΑ του 2021, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών θα προχωρήσουν με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες στην εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, ξεκινώντας αμέσως με την πληρωμή του φόρου, αντί του Σεπτεμβρίου που είθισται να καταβάλλεται η πρώτη δόση.

Η έκθεση της Κομισιόν αποκαλύπτει πως η άσκηση ευθυγράμμισης των αντικειμενικών με τις αγοραίες τιμές και η ένταξη νέων περιοχών στο σύστημα οδηγεί σε διεύρυνση της βάσης υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ από το 85% των ακινήτων στο 95%, ενώ οι νέες αντικειμενικές είναι πλέον απολύτως ψηφιοποιημένες.

Τονίζεται, δε, πως «οι νέες αντικειμενικές αξίες θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2022 για τον ΕΝΦΙΑ, για τον φόρο μεταβίβασης ιδιοκτησίας και τον φόρο κληρονομιάς».

Όπως τονίζεται στην έκθεση, «οι Αρχές σχεδιάζουν μια σημαντική μεταρρύθμιση του ΕΝΦΙΑ για το 2022, με βάση τις νέες αντικειμενικές τιμές. Αυτό συνεπάγεται μια ολοκληρωμένη ενημέρωση της φορολογικής βάσης ΕΝΦΙΑ, βάσει των πρόσφατα ψηφιοποιημένων ζωνών αξίας του ευρύτερου φόρου ιδιοκτησίας.

»Η ευρύτερη φορολογική βάση θα επιτρέψει μια σημαντική μεταρρύθμιση του ΕΝΦΙΑ, που θα νομοθετηθεί έως τον Νοέμβριο του 2021.

»Η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα ακολουθήσει στις αρχές του 2022, με τις πρώτες πληρωμές τον Μάρτιο του 2022. Έτσι οι πληρωμές του φόρου θα απλώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αντί να επικεντρώνονται παράλληλα με τις πληρωμές φόρου εισοδήματος κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Στο I Resort Beach Hotel & Spa Hotel το βραβείο “Traveller’s Choice Award”

«Εξοικονομώ - Αυτονομώ»: Σε πορεία υλοποίησης ακόμη 13.696 αιτήσεις

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του Θάνου Πλεύρη στο Κολωνάκι
  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Πορτοκαλί προειδοποίηση για καταιγίδες μέχρι τη Δευτέρα
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 2 έως 6 Νοεμβρίου
  • ΔΕΔΔΗΕ: Από 1ης Νοεμβρίου το χειμερινό ωράριο της διζωνικής μειωμένης τιμολόγησης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Από σήμερα το νέο τέλος των 2 ευρώ στις ηλεκτρονικές αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε.
  • ΣΤΑΣΥ: Κλείνουν στις 21:40 οι σταθμοί από την Εθνική Άμυνα έως το Χαλάνδρι έως τις 5 Νοεμβρίου λόγω εργασιών
  • Επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του Θάνου Πλεύρη στο Κολωνάκι
  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Πορτοκαλί προειδοποίηση για καταιγίδες μέχρι τη Δευτέρα
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 2 έως 6 Νοεμβρίου
  • Allianz Beach Arena for the LA28 Olympic and Paralympic Games joins the Allianz Family of Stadiums

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version