Alpha Αστικά Ακίνητα: Πτώση 66,6% στα κέρδη της το α΄ εξάμηνο
Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 16:07Σύμφωνα με τη διοίκηση της Alpha Αστικά Ακίνητα, τo α΄ εξάμηνο του 2021 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 6 εκατ. ευρώ από 6,2 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2020.
Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους σε ενοποιημένη βάση ανήλθαν σε 0,3 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 0,9 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο το 2020, σημειώνοντας πτώση 66%.
Όπως έχει ανακοινώσει από το καλοκαίρι η Alpha Bank, μητρική της Alpha Αστικά Ακίνητα, αναζητεί συνεργασία με διεθνείς επενδυτές προκειμένου να βρει στρατηγικό επενδυτή που θα επενδύσει στην Alpha Αστικά Ακίνητα Α.Ε. Ο εταίρος που θα επιλεγεί ως στρατηγικός επενδυτής θα αποκτήσει τον έλεγχο στην Alpha Αστικά Aκίνητα, ενώ η δραστηριότητα παροχής υπηρεσιών σε ακίνητα της εταιρείας αναμένεται να αποκτηθεί από την 100% θυγατρική της Alpha Bank, Alpha Διαχειρίσεως Ακινήτων και Επενδύσεων Α.Ε.
Η Alpha Αστικά Ακίνητα θα ενισχυθεί με χαρτοφυλάκιο ακινήτων περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ από τη μητρική και εν συνεχεία θα πουληθεί το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ή θα υπάρξει συνδυασμός πώλησης μετοχών και αύξησης κεφαλαίου από τον στρατηγικό επενδυτή.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 26 έως 30 Οκτωβρίου -
Στημένα παιχνίδια μπάσκετ: Στον ανακριτή ο Παναγιώτης Γιαννάκης τη Δευτέρα -
ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων στις 27 Οκτωβρίου 2026 -
e-ΕΦΚΑ: Από τις 2 Νοεμβρίου μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Δημόσιο -
Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων: Γεύμα εργασίας με τον αρχηγό του Λιμενικού -
Β. Κικίλιας: «Η εξωτερική πολιτική είναι αέναη μάχη - Ούτε βήμα πίσω στα κυριαρχικά μας δικαιώματα»