Στο νερό το μεγαλύτερο αμφίβιο αεροσκάφος
Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018 16:16Το μεγαλύτερο αμφίβιο αεροσκάφος παγκοσμίως, το κινεζικό AG600, προχωρεί σε μία νέα περίοδο δοκιμών μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των δοκιμαστικών δοκιμών εδάφους, αυτήν τη φορά στην επιφάνεια του νερού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της China Aviation Industry General Aircraft, το AG600 με την κωδική ονομασία «Kunlong», ολοκλήρωσε επιτυχώς την Κυριακή, 26 Αυγούστου, δοκιμαστική πτήση από το αεροδρόμιο της πόλης Zhuhai στη νότια Κίνα προς αεροδρόμιο της πόλης Jingmen στην κεντρική Κίνα, σηματοδοτώντας έτσι έναν κύκλο δοκιμών στο νερό.
Το AG600, το οποίο θεωρείται το μεγαλύτερο αμφίβιο αεροσκάφος στον κόσμο και είναι εξοπλισμένο με τέσσερις στροβιλοκινητήρες κινεζικής κατασκευής, έχει τη δυνατότητα να συλλέγει 12 τόνους νερού σε 20 δευτερόλεπτα και να μεταφέρει έως 370 τόνους νερού με ένα μόνο γέμισμα, με σκοπό την καταπολέμηση δασικών πυρκαγιών και τις θαλάσσιες επιχειρήσεις διάσωσης.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Η Fitch αναβάθμισε την προοπτική της Euroins σε θετική και επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «BB-» -
Ολοκλήρωση της συμμετοχής της Fairfax στην ERB Ασφαλιστική της Κύπρου -
Νέα πνοή στο Γλίνος Τρικάλων: Εγκαινιάστηκε ο νέος Κοινοτικός Χώρος με τη συνδρομή του Ιδρύματος Reale και της Υδρογείου Ασφαλιστικής -
Aegean: Αποχωρεί από τη θέση του CEO ο Δημήτρης Γερογιάννης -
Allianz: Μελέτη για τη ραγδαία αύξηση των ζημιών στις εταιρείες από διακοπή επιχειρηματικής λειτουργίας -
Συντάξεις Νοεμβρίου: Νωρίτερα λόγω 28ης Οκτωβρίου - Πότε θα καταβληθούν