Χρεοκόπησε ο πετρελαϊκός γίγαντας της Σιγκαπούρης Hin Leong Trading

Τρίτη, 21 Απριλίου 2020 14:02
Χρεοκόπησε ο πετρελαϊκός γίγαντας της Σιγκαπούρης Hin Leong Trading

Η Hin Leong Trading, μια από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες εμπορίας πετρελαίου της Σιγκαπούρης, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης για προστασία από τους πιστωτές της, στην οποία αποκάλυψε μάλιστα ότι είχε αποκρύψει «ζημίες αρκετών ετών, ύψους περίπου 800 εκατ. δολαρίων», σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται δικαστικό έγγραφο με ημερομηνία 17 Απριλίου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Forbes, η εταιρεία επιδιώκει τώρα να εξασφαλίσει εξάμηνη αναστολή πληρωμής για το ύψους περίπου 3,85 δισ. δολαρίων χρέος της προς συνολικά 23 τράπεζες.
Ο 77χρονος ιδρυτής και επικεφαλής της εταιρείας Lim Oon Kuim, φέρεται -σύμφωνα με το έγγραφο- να είναι αυτός που έδωσε εντολή στο χρηματοοικονομικό τμήμα της πετρελαϊκής να αποκρύψει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ζημιών από τις οικονομικές καταστάσεις της Hin Leong.

Ο μοναχογιός του Lim, Evan Lim Chee Meng, αναφέρει επίσης σε ξεχωριστό δικαστικό έγγραφο ότι ο πατέρας του πώλησε μέρος των αποθεμάτων πετρελαίου της εταιρείας και χρησιμοποίησε τα έσοδα ως κεφάλαιο κίνησης, παρότι τα εν λόγω αποθέματα ήταν δεσμευμένα ως εγγύηση για τα τραπεζικά δάνεια της Hin Leong.

«Ως εκ τούτου, υφίσταται μεγάλο έλλειμμα ως προς τον όγκο των αποθεμάτων που είχαν δεσμευτεί υπέρ των πιστωτριών τραπεζών που είχαν παράσχει χρηματοδότηση στην εταιρεία για κεφάλαιο κίνησης», αναφέρει στο έγγραφο ο Evan, ο οποίος είναι επίσης διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας, καθώς και της θυγατρικής της Ocean Tankers -του ναυτιλιακού βραχίονα του ομίλου που φέρεται να διαθέτει στόλο άνω των εκατό πετρελαιοφόρων- η οποία και αυτή υπέβαλε αίτηση πτώχευσης για προστασία από τους πιστωτές της. Σημειώνεται ότι και οι δύο εταιρείες ανήκουν αποκλειστικά στην οικογένεια Lim, σύμφωνα τις καταστάσεις του ομίλου.

Σε πρόσφατη παρουσίαση προς τους πιστωτές της, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Hin Leon αποκάλυψε ότι είχε συνολικές υποχρεώσεις ύψους 4,05 δισ. δολαρίων, έναντι περιουσιακών στοιχείων μόλις 714 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το Reuters. Η εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του πρακτορείου να σχολιάσει το θέμα.

Ο Lim βρισκόταν στην 18η θέση στην τελευταία λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους της Σιγκαπούρης. Ο ιδρυτής της Hin Leong είναι επίσης συνιδιοκτήτης της μονάδας αποθήκευσης πετρελαίου Universal Terminal, στην οποία συμμετέχουν επίσης ο κινεζικός πετρελαϊκός κολοσσός PetroChina και το Macquarie Asia Infrastructure Fund.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok