ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

ΥΠΑΝΠ: Σημαντική ρευστότητα ύψους 33,7 εκατ. ευρώ σε ακτοπλοΐα και νησιωτικές επιχειρήσεις

Σάββατο, 25 Απριλίου 2020 11:58

Σημαντική ρευστότητα ύψους άνω των 33,7 εκατ. Ευρώ υλοποιεί το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με αποφάσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, προς την ακτοπλοΐα, αλλά και τη νησιωτική επιχειρηματικότητα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί για την ανακούφιση κλάδων που έχουν επηρεαστεί από την πανδημία του κορωνοϊου COVID-19.

Σχολιάζοντας τις πρωτοβουλίες αυτές ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι «εντάσσονται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ρευστότητας κλάδων, όπως η ακτοπλοΐα και η νησιωτική επιχειρηματικότητα οι οποίοι εξαιτίας της πανδημίας έχουν περιέλθει σε δεινή θέση. Στόχος μας», υπογράμμισε, «είναι να παρέμβουμε με ρεαλιστικές και βιώσιμες λύσεις σε δυο σημαντικούς κλάδους της εθνικής οικονομίας που προσφέρουν πολλά στον τόπο.

Δεν σταματάμε εδώ», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΝΑΝΠ σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία επεξεργάζονται ειδικό πρόγραμμα – καθεστώς, για την ενίσχυση των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων που πλήττονται προκειμένου να παρασχεθεί η αναγκαία στήριξη για τις ζημιές του κλάδου από την πανδημία του κορωνοϊου COVID-19, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους».

Αναλυτικά αποφασίσθηκαν τα εξής:

- Όσον αφορά τη στήριξη των νησιωτικών επιχειρήσεων επιλέξιμων για το μεταφορικό ισοδύναμο, διατέθηκαν πόροι ύψους 11,2 εκατ. Ευρώ.

- Σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, εξασφαλίσθηκε επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 15 εκατ. Ευρώ, προκειμένου να διασφαλιστεί η θαλάσσια συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των νησιωτικών περιοχών, με απώτερο στόχο κανένα νησί να μην μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη της εφαρμογής της σχετικής υπουργικής απόφασης ήδη έχουν συμβασιοποιηθεί 3,5 εκατ. Ευρώ για την ελάχιστη ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των νησιωτικών περιοχών σε 29 γραμμές του εθνικού και τοπικού ακτοπλοϊκού δικτύου.

- Η χορήγηση προκαταβολής ίσης με το 50% των μισθωμάτων για τις συμβάσεις παροχής δημόσιας υπηρεσίας στην ακτοπλοΐα για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς της Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών του ΥΝΑΝΠ εκτιμάται ότι το εν λόγω πόσο θα ανέλθει στα 7,5 εκατ. Ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Οι Πρωταθλητές του Λιμενικού Σώματος μένουν σπίτι και μας θέλουν όλους στην ίδια ομάδα (βίντεο)

Eni: Ζημιά 2,93 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Δήλωση - απάντηση Κικίλια στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις κοινωνικές εκπτώσεις στην ακτοπλοΐα
  • Β. Κικίλιας: «Μέτρα στήριξης της ακτοπλοΐας με στόχο τη συγκράτηση των τιμών των εισιτηρίων»
  • Αυστηρό μήνυμα Β. Κικίλια για την ασφάλεια στην ακτοπλοΐα
  • Σύσκεψη ΥΝΑΝΠ με Επιτροπή Ανταγωνισμού για τις τιμές των εισιτηρίων στην ακτοπλοΐα το 2025 και τη λειτουργία του ανταγωνισμού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας υψηλόβαθμη ινδική αμυντική αντιπροσωπεία
  • Munich Re - Traditional reinsurance remains the cornerstone amid growing market complexity and shifting dynamics
  • Howden appoints Enrico Nanni as CEO, Europe following five years of transformational growth
  • Σήφης Βαλυράκης: Έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης άσκησε η Εισαγγελία Εφετών
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πρόταση για έκδοση 7ετών ομολογιών 500 εκατ. ευρώ
  • Shell: Έως 6% όφελος για πετρέλαιο θέρμανσης με την Τράπεζα Πειραιώς και κουπόνια καυσίμων 45€ με snappi

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version