Συμμετοχή Μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού στην Πολυεθνική Άσκηση “NOBLE DINA 2021”
Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021 12:47Από τη Δευτέρα 08 έως την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021, διεξήχθη η πολυεθνική άσκηση “NOBLE DINA 2021” στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με συμμετοχή ναυτικών μονάδων από την Ελλάδα, τη Γαλλία, το Ισραήλ και την Κύπρο. Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε στην άσκηση με τη Φρεγάτα (Φ/Γ) «ΑΔΡΙΑΣ», το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ) «ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ», το Υποβρύχιο (Υ/Β) «ΠΙΠΙΝΟΣ», ένα Ελικόπτερο (Ε/Π) και ένα Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων (ΑΦΝΕ).
Κατά την εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκαν πολλαπλά εκπαιδευτικά αντικείμενα με έμφαση στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, στη σύνθεση κοινής επιχειρησιακής εικόνας, τον πόλεμο επιφανείας, την έρευνα και διάσωση καθώς και την παροχή ιατρικής περίθαλψης. Η άσκηση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων.
Τόσο κατά τη σχεδίαση όσο και κατά την υλοποίηση των εκπαιδευτικών αντικειμένων ελήφθη ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία από την πανδημία COVID-19.
Σχετικά Άρθρα
- Ν. Δένδιας: Επόμενο βήμα η παραγωγή του «Πυρπολητή» για την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού
- Παραδίδεται στις 6 Μαΐου το πρώτο αναβαθμισμένο ελικόπτερο Aegean Hawk S-70 του ΠΝ
- Ν. Παναγιωτόπουλος: Τα ονόματα των ηρώων των Ιμίων λαμβάνουν τρεις πυραυλάκατοι του Πολεμικού Ναυτικού
- Δωρεά στο πολεμικό ναυτικό η ρυμούλκηση του ναρκοθηρευτικού «Καλλιστώ»
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Ποδαρικό: Η νέα πλατφόρμα που αλλάζει την αναζήτηση κατοικίας -
Natixis celebrates 20 years in Dubai International Financial Centre, underscoring deep commitment to the Middle East -
Στις εγκαταστάσεις της Metlen στη Βοιωτία στελέχη της Επιτροπής Αστικής Ευθύνης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος -
Ν. Δένδιας: Επόμενο βήμα η παραγωγή του «Πυρπολητή» για την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού -
Υπουργείο Ανάπτυξης: Ομάδα εργασίας για την προσαύξηση του μέσου επιτοκίου στην καταναλωτική πίστη -
Alpha Bank: Νέα εταιρική ταυτότητα με κεντρικό μήνυμα «Ορίζοντας ένα νέο Μαζί»