Συνάντηση Υφ. Ναυτιλίας, Κ. Κατσαφάδου, με τον πρόεδρο της Γαλλικής Γερουσίας, Gerard Larcher

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021 14:56
Συνάντηση Υφ. Ναυτιλίας, Κ. Κατσαφάδου, με τον πρόεδρο της Γαλλικής Γερουσίας, Gerard Larcher

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Κώστας Κατσαφάδος, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Γαλλικής Γερουσίας, υπό τον Πρόεδρό της Gerard Larcher.

Kατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι ελληνογαλλικές σχέσεις και συζητήθηκε το μεταναστευτικό, η εργαλειοποίησή του από την Τουρκία, και έγινε ενημέρωση για τις προσπάθειες που καταβάλλει το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, το οποίο σώζει ζωές, προστατεύοντας παράλληλα τα σύνορα της ΕΕ.

Ο κ. Κατσαφάδος υποδεχόμενος τη Γαλλική Αντιπροσωπεία τόνισε μεταξύ άλλων:

«Αποτελεί για μένα ξεχωριστή τιμή και χαρά να υποδέχομαι εδώ στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τον Πρόεδρο της Γαλλικής Γερουσίας και τους εκπροσώπους του φίλου Γαλλικού Λαού με τον οποίο μας συνδέουν ισχυροί και διαχρονικοί δεσμοί για τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη και την κοινή πορεία στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Μια φιλία που επισφραγίστηκε με την πρόσφατη αμυντική συμφωνία μεταξύ του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν και του 'Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ελλάδα και Γαλλία βαδίζουν σε κοινή πορεία υπηρετώντας αρχές και αξίες και πάνω από όλα τον κοινό ευρωπαϊκό πολιτισμό. Αυτόν τον πολιτισμό υπηρετούμε και σε ότι αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα. Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής σώζουν καθημερινά ζωές ανθρώπων που τον πόνο και τη δυστυχία τους κάποιοι εργαλειοποιούν παίζοντας γεωπολιτικά και οικονομικά παιχνίδια και εξαπολύουν υβριδικές επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης. Παρακολουθούμε με προσοχή την αύξηση των Αφγανών προσφύγων-μεταναστών στην γειτονική Τουρκία.

Κύριε Πρόεδρε η Ελλάδα, όπως και η Γαλλία σηκώνουν μεγάλο βάρος στο μεταναστευτικό και στο προσφυγικό .

Και η Ένωση πρέπει από κοινού να εφαρμόσει μια πολιτική απέναντι σε αυτό το μεγάλο ζήτημα Να δείξει και αλληλεγγύη και να στείλει το μήνυμα σε όσους εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο και θέλουν να μετατρέψουν τις χώρες μας σε αποθήκες ψυχών.

Είμαι βέβαιος ότι σε αυτήν την προσπάθεια μας από τη μια να προστατεύουμε τα σύνορα της ΕΕ και από την άλλη τη σωτηρία και την αξιοπρέπεια των προσφύγων μεταναστών θα είστε δίπλα μας.

Και θα έχετε τη ευκαιρία στην ενημέρωση που θα σας κάνουμε με τα στελέχη των υπηρεσιακών παραγόντων να διαπιστώσετε τα όσα η Ελλάδα πράττει καθημερινά με σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες και στο δίκαιο της θάλασσας.

Αναμένουμε η προσεχής Γαλλική Προεδρία του Συμβουλίου Υπουργών να διασφαλίσει ότι θα επιδειχθεί η αμέριστη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σ' ΟΛΑ τα κράτη-μέλη της 1ης γραμμής που αντιμετωπίζουν μια υβριδική απειλή από την εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών».

Από τη μεριά του ο κ. Gerard Larcher αφού ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για τα όσα πράττει η Ελλάδα σώζωντας ζωές και προστατεύοντας τα θαλάσσια σύνορα της Ένωσης, επεσήμανε ότι «δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια δεν επιδείχθηκε η πρέπουσα αλληλεγγύη στην Ελλάδα, που σήκωσε ένα μεγάλο βάρος στο θέμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού.

Είναι η ώρα όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ να δείξουν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους σ' όλες τις χώρες που είναι στην πρώτη γραμμή του μεταναστευτικού. M' αυτή τη λογική κινείται η Γαλλία».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok