Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας: Το μήνυμα του υπουργού
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 19:24Στη σημασία της ναυτικής εκπαίδευσης για την ελληνική ναυτιλία στάθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας, με μήνυμά του με αφορμή των εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας 2015.
Όπως επισημαίνει ο κ. Δρίτσας, ο εορτασμός της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας είναι αφιερωμένος στη Ναυτική Παιδεία και Εκπαίδευση, έννοιες που είναι εξαιρετικά επίκαιρες, αν αναλογισθεί κάποιος τις ανάγκες και τις σύγχρονες απαιτήσεις για την ανάδειξη του ναυτικού επαγγέλματος και την προσέλκυση των νέων στη ναυτιλία.
«Η αφοσίωση και εμμονή για ποιοτική και διαρκώς αναβαθμιζόμενη δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις, τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα αποτελεί ύψιστο στόχο όλων μας», σημειώνει ο υπουργός, σημειώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας παρατηρείται έντονη μεταστροφή των νέων προς το ναυτικό επάγγελμα.
Στόχος όλων, σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα, πρέπει να είναι η διατήρηση των παραδοσιακών ναυτικών αξιών και της τεχνογνωσίας των ναυτικών, ώστε η ναυτιλία να παραμείνει ένας εκ των σημαντικότερων μοχλών ανάπτυξης της χώρας και να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη εξόδου από τις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες.
«Είναι χρέος μας να αναλάβουμε όλοι δράση, ώστε να παραμείνουμε πρωτοπόροι στον τομέα της ναυτιλίας και να μεριμνήσουμε ώστε η ναυτική εκπαίδευση να αναβαθμίζεται συνεχώς, προκειμένου ικανά και εξειδικευμένα στελέχη να διασφαλίσουν την ηγετική θέση που η ελληνική ναυτιλία κατέχει στην παγκόσμια ναυτιλία», κατέληξε ο υπουργός.
Σχετικά Άρθρα
- Μήνυμα Β. Κικίλια για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας: «Ελληνική ναυτιλία: Δύναμη ανάπτυξης και ευημερίας»
- Ο ΕΣΠ για την «Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας»: Ο Πειραιάς στο σταυροδρόμι εμπορίου και θάλασσας
- Μήνυμα Υπουργού Ναυτιλίας Χρ. Στυλιανίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας 2023
- Πλακιωτάκης για Παγκόσμια ημέρα Ναυτιλίας: «H πανδημία του κορωνοϊού ανέδειξε περισσότερο από ποτέ τη σημασία της ναυτιλίας»
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 12 έως 16 Οκτωβρίου -
Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση χρήσης κοινωνικών δικτύων από ανηλίκους κάτω των 15 ετών -
Diana Shipping Inc. Announces Time Charter Contract for m/v G. P. Zafirakis with Classic Maritime -
FARAD S.A. marks a new era of growth at its state-of-the-art facilities in Paiania -
Top Ships Inc. Announces Acquisition of four High Specification Ice Class 1A Newbuilding MR Tankers and Gross Revenue Backlog of about $1.24 Billion -
Lemonade Autonomous Car adds support for Tesla FSD V14 Lite