Στην Αθήνα για πρώτη φορά το 22ο World LNG Summit & Awards

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 11:54
Στην Αθήνα για πρώτη φορά το 22ο World LNG Summit & Awards

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος, από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου, η ετήσια διοργάνωση για τη βιομηχανία του LNG, το 22ο World LNG Summit & Awards.

Το 22ο World LNG Summit & Awards θα συγκεντρώσει παγκόσμιους ηγέτες LNG από όλο τον κόσμο που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην αλυσίδα αξίας του LNG και του φυσικού αερίου τόσο στην ενεργειακή ασφάλεια όσο και στη συνεχή προσπάθεια για απανθρακοποίηση της οικονομίας.

Η ατζέντα

Η ατζέντα θα επικεντρωθεί στην παγκόσμια δυναμική προσφοράς και ζήτησης LNG και φυσικού αερίου, στον αντίκτυπο του πολέμου της Ρωσίας της Ουκρανίας στην αγορά του LNG και του φυσικού αερίου, στις νέες τεχνολογίες του LNG και στις λύσεις χαμηλών εκπομπών άνθρακα, στις προσπάθειες για τη δημιουργία υποδομών εισαγωγής LNG, στις τάσεις μεταφοράς και χρηματοδότησης LNG. Ομιλητές από όλη την αγορά LNG και φυσικού αερίου θα ασχοληθούν με αυτά τα θέματα.

Ομιλητές

Το 22ο World LNG Summit & Awards είναι ένα κορυφαίο συνέδριο που θα συγκεντρώσει περισσότερους από 500 συμμετέχοντες και 90 ομιλητές από 45 χώρες σε ένα συνέδριο τεσσάρων ημερών που περιλαμβάνει ακόμη, τρία πλήρως πιστοποιημένα με CPD Masterclasses, το Carbon Markets Forum, μια επίσκεψη στον τερματικό σταθμό LNG της Ρεβυθούσας και τα World LNG Awards 2022.

Ομιλητές στη φετινή εκδήλωση είναι ο Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Ελλάδα, η Νατάσα Πηλίδη, Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Κύπρος, Maria Rita Galli, CEO, DESFA, Μαρία Σπυράκη, ευρωβουλευτής, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Anatol Feygin, EVP & CCO, Cheniere, Kunio Nohata, Representative Director, Executive Vice President, Tokyo Gas Co., Ltd.; Akshay Kumar Singh, MD & CEO, Petronet LNG Limited, Martin Houston, Vice Chairman, Tellurian, Steve Hill, EVP, Shell Energy, Σπύρος Λεούσης, Chief Commercial Officer, Capital Product Partners LP, Philip Mshelbila, Managing Director & Chief Executive Officer, Nigeria LNG Limited, Atsunori Takeuchi, Executive Officer & General Manager of LNG Business Department, Tokyo Gas Co., Ltd. Κ.α.

Δηλώσεις

Η Maria Rita Galli, CEO, DESFA δήλωσε: «Μας δίνει μεγάλη χαρά να ανακοινώσουμε ότι το 22ο World LNG Summit & Awards θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα, από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2022. Η Ελλάδα εξελίσσεται σε ενεργειακό κόμβο για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με πολλές σημαντικές επενδύσεις. Ο πόλεμος στην Ουκρανία και το σχέδιο REPowerEU έχουν τονίζει τον ζωτικό ρόλο των υποδομών φυσικού αερίου της Ελλάδας στη διασφάλιση τόσο της διαφοροποίησης του ενεργειακού εφοδιασμού όσο και στην ενεργειακή ασφάλεια σε περιφερειακό επίπεδο, με το LNG να παραμένει σημαντικό μέρος της λύσης ενάντια στη συνεχιζόμενη προσπάθεια για απαλλαγή από τον άνθρακα. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε την παγκόσμια βιομηχανία LNG στην Αθήνα τον Δεκέμβριο».

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με το Υπουργείο Ενέργειας Ελλάδας και τον ΔΕΣΦΑ για να φέρουμε σε επαφή το LNG και τους ηγέτες φυσικού αερίου από όλο τον κόσμο στην Αθήνα φέτος. Το 22ο World LNG Summit & Awards θα πραγματοποιηθεί σε μια εποχή που το LNG παίζει ζωτικό ρόλο στην ενεργειακή ασφάλεια και στην επιδίωξη για καθαρότερες πηγές ενέργειας. Παρέχουμε ένα φόρουμ για να συζητήσουμε για το LNG και το φυσικό αέριο ως βασικό μέρος της λύσης», πρόσθεσε η Tanya Crossick Vice President, Energy, της dmg events, που διοργανώνει το World LNG Summit & Awards 2022.

«Η διεξαγωγή του 22ου World LNG Summit & Awards στην Αθήνα για το 2022 υποδηλώνει τη σημασία της ναυτιλίας και δη της ελληνόκτητης, στην στρατηγική αγορά του LNG. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τους σημαντικότερους παράγοντες της αγοράς στη χώρα μας σε μία τόσο κρίσιμη καμπή για την ενεργειακή αγορά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» δήλωσε ο Γεράσιμος Καλογηράτος, Διευθύνων Σύμβουλος της Capital Product Partners L.P., χρυσού χορηγού της διοργάνωσης.

Η διοργάνωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και φιλοξενείται από τον ΔΕΣΦΑ, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Grand Hayatt.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok