Ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Στυλιανίδης νέος Υπουργός Ναυτιλίας

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 12:30
Ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Στυλιανίδης νέος Υπουργός Ναυτιλίας

«Έχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και να μην κρύβομαι στα δύσκολα», δήλωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτισώτης, κοινοποιώντας μέσω των social media την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας, στον απόηχο της κριτικής που δέχτηκε για τις δηλώσεις του αναφορικά με τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη όπου εξίσωνε το θύμα με τον θύτη.

«Μπορεί για κάποιους να είμαι ένα καλός πολιτικός, για κάποιους άλλους όχι. Αλλά δεν δέχομαι να με πετροβολούν ως άνθρωπο. Η πολιτική μου διαδρομή και η προσωπική μου αξιοπρέπεια επιβάλλουν να μην παραμείνω στη θέση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής», έγραψε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Μια δήλωσή μου που εύκολα παρερμηνεύτηκε προκάλεσε αγανάκτηση. Ζήτησα άμεσα ειλικρινή συγγνώμη. Σε καμία περίπτωση δεν εξίσωσα τον θύμα με τους θύτες. Σε καμία περίπτωση δεν ξέπλυνα τις ευθύνες που έχει η πλοιοκτήτρια εταιρεία, τις οποίες ακόμα αρνείται να αναλάβει. Γι’ αυτό και υπέβαλα στον πρωθυπουργό την παραίτησή μου. Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του» προσθέτει, μεταξύ άλλων ο κ. Βαρβιτσιώτης στις αναρτήσεις του, τονίζοντας ότι επικοινώνησε με τους γονείς του αδικοχαμένου Αντώνη και τους υποσχέθηκε πως δεν θα ξεχαστεί και ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τιμήσει τη μνήμη του, αποδίδοντας δικαιοσύνη στο μέτρο που μου αναλογεί».

Ολόκληρη η δήλωση παραίτησης του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη:

«Η δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη από μέλη του πληρώματος στο Blue Horizon μάς έχει συγκλονίσει όλους. Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι Έλληνες ναυτικοί, παραβιάζοντας τους πανάρχαιους κανόνες για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, έσπρωξαν και εγκατέλειψαν έναν άτυχο νέο στα θολά νερά του λιμανιού του Πειραιά.

Μίλησα με την οικογένεια του Αντώνη και τους μετέφερα τη συμπαράστασή μας στον πόνο τους. Τους υποσχέθηκα ότι ο Αντώνης δεν θα ξεχαστεί και ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να τιμήσω τη μνήμη του αποδίδοντας δικαιοσύνη στο μέτρο που μου αναλογεί.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης παρέπεμψα τα υπεύθυνα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο, ολοκληρώνοντας τις από τον νόμο αρμοδιότητες που έχω για τον καταλογισμό πειθαρχικών ευθυνών σε αυτούς που φταίνε. Ελπίζω και η Ελληνική Δικαιοσύνη σύντομα να οδηγήσει τους πραγματικούς αυτουργούς στο εδώλιο, όπως τους αρμόζει.

Τις τελευταίες μέρες όμως γίνομαι και στόχος μιας επίθεσης που αποκτά όλο και πιο πολύ τοξικά χαρακτηριστικά.

Μια δήλωσή μου που εύκολα παρερμηνεύτηκε προκάλεσε αγανάκτηση. Ζήτησα άμεσα ειλικρινή συγγνώμη.

Σε καμία περίπτωση δεν εξίσωσα τον θύμα με τους θύτες.

Σε καμία περίπτωση δεν ξέπλυνα τις ευθύνες που έχει η πλοιοκτήτρια εταιρεία, τις οποίες ακόμα αρνείται να αναλάβει.

Στην πολιτική βρίσκομαι όλα αυτά τα χρόνια γιατί έχω μέσα μου βαθιά το αίσθημα της προσφοράς στην κοινωνία και στην πατρίδα.

Υπηρετώ τη δημόσια ζωή με αρχές και αξίες.

Έχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και να μην κρύβομαι στα δύσκολα.

Μπορεί για κάποιους να είμαι ένας καλός πολιτικός, για κάποιους άλλους όχι. Αλλά δεν δέχομαι να με πετροβολούν ως άνθρωπο.

Η πολιτική μου διαδρομή και η προσωπική μου αξιοπρέπεια επιβάλλουν να μην παραμείνω στη θέση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Γι’ αυτό και υπέβαλα στον πρωθυπουργό την παραίτησή μου».

Στη θέση του, στο υπουργείο Ναυτιλίας, αναλαμβάνει ο πρώην υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Στυλιανίδης νέος Υπουργός Ναυτιλίας

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο βουλευτής Επικρατείας και πρώην υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, είναι ο νέος υπουργός Ναυτιλίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι ένας άνθρωπος με κυβερνητική εμπειρία και έχει υπάρξει προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας. Είναι ένας πολιτικός με Ευρωπαϊκή εμπειρία που είχε συμμετάσχει και στο ΚΥΣΕΑ – και είναι πολύ σημαντικό – και ένας πολιτικός με επιχειρησιακή εμπειρία».

 

Videos

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

  • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok