Εγγράφηκαν στο ελληνικό νηολόγιο 44 νέα ρυμουλκά
Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2025 15:17Σε πορεία εκσυγχρονισμού έχει περιέλθει πλέον ο κλάδος των ρυμουλκών, καθώς 44 νέα σκάφη εγγράφηκαν στο ελληνικό νηολόγιο κατά την περίοδο από το 2021 μέχρι και το 2024.
Το θέμα αναδεικνύει η Ελληνική Ένωση Πλοιοκτητών Ρυμουλκών, Ναυαγοσωστικών, Αντιρρυπαντικών και Πλοίων Υποστήριξης Υπεράκτιων Εγκαταστάσεων, μετά από σχετικό ερώτημα που είχε καταθέσει στην αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Σύμφωνα με την Ένωση ρυμουλκών, ο αριθμός αυτός είναι εντυπωσιακός και αποτελεί ρεκόρ εκσυγχρονισμού για μια μόνο κατηγορία του ελληνικού εμπορικού στόλου σε τέτοιο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι ισοδυναμεί με το 40%, περίπου, του συνολικού ενεργού στόλου των υπό ελληνική σημαία ρυμουλκών πλοίων.
Μάλιστα επισημαίνει ότι το γεγονός ότι τα 28 από αυτά εγγράφηκαν στο νηολόγιο την τελευταία διετία, κάνει ακόμη πιο σημαντική την είδηση.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Παύλος Ξηραδάκης, σε δήλωσή του ανέφερε ότι τα 44 ρυμουλκά που εγγράφηκαν στο εθνικό νηολόγιο αποδεικνύει περίτρανα ότι ο κλάδος έχει πλέον εισέλθει, και μάλιστα ανεπιστρεπτί, σε μια βαθιά, ριζική πορεία εκσυγχρονισμού και αναμόρφωσης προς όφελος της ασφάλειας στην παροχή ρυμουλκικών υπηρεσιών στην πατρίδα μας.
Επισημαίνει επίσης ότι η βάση αυτής της εξαιρετικά σημαντικής εξέλιξης βρίσκεται στο Προεδρικό Διάταγμα 83/2022, το οποίο με θάρρος η Ένωση των ρυμουλκών υποστήριξε, στο όνομα όχι μόνο της ασφάλειας αλλά και της διαφάνειας που απαιτείται στον χώρο των ρυμουλκήσεων.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
DryDel’s CEO at the stage of 28th Annual Marine Money Greek Ship Finance Forum -
Χίος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο για την 4μηνη διακοπή λειτουργίας του αεροδρομίου -
Orilina Properties: Προσύμφωνο πώλησης συγκροτήματος γραφείων στη Νέα Κηφισιά, με τίμημα άνω των 45 εκατ. ευρώ -
Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΑΕΕ με κεντρικό μήνυμα «Φυσικές καταστροφές - Χτίζοντας μια πιο ανθεκτική Ελλάδα» -
Β. Κικίλιας από το Τόκιο: «Εμβάθυνση της ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας με έμφαση στους λιμένες, τα ναυπηγεία και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας» -
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου