ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

ΟΛΠ Α.Ε.: Συνάντηση του Προέδρου με τον Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2026 17:39

Ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε., κ. Han Chao, και ο Deputy CEO της εταιρείας, κ. Άγγελος Καρακώστας, υποδέχθηκαν στα γραφεία της ΟΛΠ Α.Ε. τον Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Καθηγητή κ. Ιωάννη Χατζηγεωργίου, καθώς και τον Καθηγητή κ. Νικόλαο Βεντίκο, από τη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ της λιμενικής δραστηριότητας και της ακαδημαϊκής γνώσης, με στόχο την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας, την ενίσχυση της καινοτομίας και τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την πραγματική οικονομία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ της ΟΛΠ Α.Ε. και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με έμφαση στην αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης και της τεχνογνωσίας του Ε.Μ.Π. σε πεδία που συνδέονται με τις σύγχρονες ανάγκες της λιμενικής και ναυτιλιακής βιομηχανίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη δυνατότητα διασύνδεσης των φοιτητών με πραγματικές εφαρμογές και προκλήσεις της αγοράς, συμβάλλοντας στη μετάβαση από τη θεωρία στην πράξη.

Από την πλευρά της ΟΛΠ Α.Ε., τονίστηκε ότι ο Οργανισμός στοχεύει σταθερά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του, μεταξύ άλλων και μέσα από συνεργασίες με την ακαδημαϊκή κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε η διερεύνηση κατάλληλων έργων και δράσεων συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς και η δυνατότητα ο ΟΛΠ να λειτουργήσει ως πλατφόρμα διασύνδεσης του Ε.Μ.Π. με κινεζικές ναυτιλιακές εταιρείες, ενισχύοντας περαιτέρω την εξωστρέφεια και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν την επικοινωνία τους και να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα προς μια πιο θεσμοθετημένη συνεργασία, μέσω της διαμόρφωσης Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Συνάντηση Εργασίας της CLIA στην Ελλάδα αναδεικνύει την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, τις νησιωτικές κοινωνίες, τον οικονομικό αντίκτυπο και τη βιωσιμότητα

Β. Κικίλιας: «Η Ευρώπη οφείλει να δράσει άμεσα»

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • ΟΛΠ: Την 1η Σεπτεμβρίου η έναρξη ειδικής διαπραγμάτευσης
  • ΟΛΠ Α.Ε.: Ολοκληρώθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων – Εγκρίθηκε μέρισμα 1,896 ευρώ (μεικτό) ανά μετοχή
  • ΟΛΠ: Νέος CFO - αναπληρωτής CEO ο Li Zhenyu
  • ΟΛΠ: Νέα αύξηση εσόδων στα 250,8 εκατ. ευρώ και EBITDA στα 132,3 εκατ. το 2025

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Jaguar: Νέο ηλεκτρικό Type 01 με αρχική τιμή τα 130.500 δολάρια
  • Allstate to hold Q3 2026 earnings call Nov. 5, 2026
  • Ποινική δίωξη σε βάρος του Φίλιππου Καμπούρη, της συζύγου του και των υπόλοιπων κατηγορουμένων
  • Υδρόγειος Ασφαλιστική: Η Choose αναλαμβάνει την επικοινωνία για τη νέα εταιρική της ταυτότητα
  • HDI Global: Διεθνής επέκταση στον κλάδο υγειονομικής περίθαλψης με επικεφαλής τον Colin Lavey
  • ΟΔΔΗΧ: Στο 2,38% το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version