Alpha Bank - Garmin Pay: Νέα υπηρεσία πληρωμών μέσω smartwatch

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019 17:41

Τον πιο σύγχρονο τρόπο πληρωμών μέσω smartwatch, το Garmin Pay, διαθέτει πρώτη η Alpha Bank στο ελληνικό καταναλωτικό κοινό.

Οπως αναφέρει η τράπεζα, η νέα καινοτομία στον χώρο των πληρωμών πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Visa και την Garmin και έρχεται σε συνέχεια του my Alpha Wallet, του πρώτου ηλεκτρονικού πορτοφολιού για πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου, το οποίο εισήγαγε η Alpha Bank πριν από περίπου δύο χρόνια, με ιδιαίτερη επιτυχία, στην ελληνική αγορά.

Το Garmin Pay αποτελεί τον πλέον εξελιγμένο τρόπο πληρωμών καθώς δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους χρεωστικών και πιστωτικών καρτών της Alpha Bank να πραγματοποιούν εύκολα και με ασφάλεια, ανέπαφες πληρωμές σε contactless τερματικά POS, απλώς φορώντας ένα “έξυπνο” ρολόι Garmin.

Στην αρχική λειτουργία του είναι διαθέσιμο μόνο για κάρτες Visa, ενώ σύντομα θα προσφέρεται για όλες τις κάρτες της Τραπέζης. Η εφαρμογή παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά με την ευκαιρία του Spetsathlon, που αποτελεί μία ετήσια διοργάνωση-σταθμό για το ελληνικό τρίαθλο, και πραγματοποιήθηκε στις Σπέτσες από την Παρασκευή 10 έως την Κυριακή 12 Μαΐου 2019.

Ο κύριος Γρηγόριος Πολίτης, Διευθυντής της Διευθύνσεως Καρτών και Χρηματοδοτήσεων Ιδιωτών της Alpha Bank, δήλωσε: «Η Alpha Bank επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά τη δέσμευσή της στη δημιουργία πρωτοποριακών και καινοτόμων προϊόντων, προσφέροντας στους καταναλωτές ένα μοναδικό, για τα ελληνικά δεδομένα, προϊόν στον χώρο των ανέπαφων πληρωμών. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εφαρμόζεται η νέα τεχνολογία των διεθνών Οργανισμών καρτών (Tokenization Services), που επιτρέπει να μην αποθηκεύεται ο πραγματικός αριθμός της κάρτας, αυξάνοντας σημαντικά την ασφάλεια αλλά και την ευκολία στη διαχείριση και πραγματοποίηση των συναλλαγών. Στόχος μας είναι να υιοθετήσουμε σύντομα τις νέες αυτές δυνατότητες και σε άλλα προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας αιχμής».

Η κυρία Ανδριάνα Παππά, Acting General Manager της Visa για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία, δήλωσε: “«Είμαστε υπερήφανοι που προχωράμε ένα βήμα μπροστά, μαζί με την Alpha Bank, στη δέσμευσή μας να κάνουμε τις πληρωμές όσο πιο απλές γίνεται για τους καταναλωτές, και να διασφαλίσουμε ότι οποιαδήποτε συνδεδεμένη συσκευή που χρησιμοποιείται για πληρωμές είναι ασφαλής. Η εισαγωγή στην ελληνική αγορά των ανέπαφων πληρωμών μέσω smartwatches αποτελεί μία σημαντική καμπή στη μακροχρόνια συνεργασία μας με την Alpha Bank. Oι κάτοχοι καρτών Visa στην Ελλάδα έχουν υιοθετήσει τις ανέπαφες πληρωμές τα τελευταία χρόνια λόγω των αδιαμφισβήτητων πλεονεκτημάτων τους: ταχύτητα, ευκολία και ασφάλεια. Τα wearables έχουν όλα αυτά τα πλεονεκτήματα, και επιπλέον, τα ενισχύουν: είναι σε συνεχή επαφή με τον χρήστη και ενσωματωμένα στις κινήσεις του, επομένως η εμπειρία της πληρωμής είναι απρόσκοπτη και ασφαλής».

Η κυρία Νάνσυ Ζαμπέλη, Marketing & Corporate Communication Director της Garmin, δήλωσε: «Η Garmin έχει καταξιωθεί στον χώρο των wearables για την ποιότητα και την καινοτομία της. Με τη μέθοδο ανέπαφων πληρωμών Garmin Pay καινοτομεί για άλλη μία φορά, εξασφαλίζοντας στους χρήστες συμβατών smartwatch Garmin τη δυνατότητα πληρωμής χωρίς να χρειάζεται να έχουν μαζί τους το πορτοφόλι ή το κινητό τους. Είναι χαρά και τιμή μας που η Alpha Bank και η Visa είναι οι συνεργάτες μας σε αυτό το νέο εγχείρημα».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok