Σημαντικά υψηλότερα απ' ό,τι εκτιμούσαν οι αναλυτές ήταν τα κέρδη που ανακοίνωσε η Commerzbank για το β΄ τρίμηνο, αν και ουσιαστικά έμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
Η τράπεζα εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 271 εκατ. ευρώ το β΄ τρίμηνο, από 272 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 217 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση της τράπεζας απέδωσε το αποτέλεσμα τους χαμηλότερους φόρους, ωστόσο παραδέχθηκε πως ο στόχος της για μικρή αύξηση στα καθαρά κέρδη του συνόλου της χρήσης έχει γίνει «σημαντικά πιο φιλόδοξος».
Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Martin Zielke, δήλωσε: «Συνεχίζουμε την πορεία ανάπτυξής μας και σημειώνουμε σημαντική πρόοδο. Παρά τις επιτυχίες, οι προκλήσεις συνεχίζουν να αυξάνονται».
Τα έσοδα της Commerzbank μειώθηκαν στα 2,129 δισ. ευρώ το β΄ τρίμηνο, από 2,178 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, λιγότερα, δηλαδή, από τα 2,135 δισ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές.