Eurobank Κύπρου: Κέρδη 24 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο

Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 12:24
Eurobank Κύπρου: Κέρδη 24 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο

Στα €24,2 εκατομμύρια ανήλθαν τα κέρδη μετά από φόρους της Eurobank Κύπρου το α΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους (έναντι €24,1 εκατ το πρώτο μισό του 2018), καταγράφοντας υψηλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και δείκτη κοινών μετοχών της τάξης του 23,1% από 26,4% πέρυσι.

«Τα επαναλαμβανόμενα θετικά αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι η Eurobank Κύπρου συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία με σταθερά βήματα, έχοντας ως βάση το πελατοκεντρικό μοντέλο λειτουργίας της και την ορθολογιστική διαχείριση των κινδύνων», αναφέρεται στη σχετική εταιρική ανακοίνωση.

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την οικονομία και τις βιώσιμες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες αλλά και να δημιουργούμε θέσεις εργασίας στη βάση της ανάπτυξης των εργασιών μας», σημειώνεται ακόμα.

Σύμφωνα με την Τράπεζα, η ποιότητα δανειακού χαρτοφυλακίου κρίνεται ως πολύ καλή, με τον δείκτη Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (NPE ratio στη βάση των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, ΕΑΤ) να παραμένει ιδιαίτερα χαμηλός, στο 4,55% από 4,5%.

Ο δείκτης κόστους προς έσοδα διαμορφώνεται στο 33% από 30%.

Παράλληλα, η πλεονάζουσα ρευστότητα ανέρχεται στα €5.209 εκ. από €4.383 εκ., ενώ ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις (εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με καταθέσεις) ανέρχεται στο 31% από 28%.

Εξάλλου, ο δείκτης κόστους προς έσοδα ανέρχεται μόλις στο 33%.

«Η ισχυρή χρηματοοικονομική θέση της Τράπεζας όπως καταδεικνύεται και από τα διαδοχικά θετικά αποτελέσματα, έχει εδραιώσει την ηγετική της παρουσία στην Κύπρο στους τομείς του Wealth Management, Corporate and Investment Banking, International Business Banking, και Capital Markets», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

H Eurobank Κύπρου παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον της χώρας μας και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης. Ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ, που διατηρείται στο 3,2%, υπερβαίνει τις επιδόσεις της Ευρωζώνης και αντικατοπτρίζει τη συνετή δημοσιονομική πολιτική αλλά και την ισχυρή κυκλική ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας. «Ωστόσο, υπάρχει ανάγκη για περεταίρω διαχείριση των δημοσιονομικών πλεονασμάτων αλλά και επιτάχυνση της μείωσης του δημόσιου χρέους. Η προώθηση πειθαρχίας στο σκέλος των δημόσιων δαπανών κρίνεται επιτακτική, ώστε η ανάπτυξη να είναι δυναμική και βιώσιμη, με κοινωνική συνοχή», υπογραμμiζεται.

Η Τράπεζα επεκτείνει τις προσφερόμενες υπηρεσίες της και σε άλλους τομείς που ταιριάζουν στο ήδη επιτυχημένο μοντέλο λειτουργίας της, όπως στους τομείς της ναυτιλίας και του Affluent Banking. Σε θέματα τεχνολογίας, η Τράπεζα συνεχίζει το ταξίδι ψηφιακού μετασχηματισμού με την υλοποίηση μεγάλων αλλαγών σε μηχανογραφικές υποδομές, με στόχο την τοποθέτηση των προτιμήσεων του πελάτη στο επίκεντρο, την ανάλυση μεγάλων δεδομένων και την προσφορά νεών και προσωποποιημένων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok