Ελληνική Τράπεζα: Νέα μέτρα προστασίας και διευκόλυνσης των πελατών της

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 17:22
Ελληνική Τράπεζα: Νέα μέτρα προστασίας και διευκόλυνσης των πελατών της

Επιπρόσθετα μέτρα προστασίας και διευκόλυνσης των πελατών της ανακοινώνει η Ελληνική Τράπεζα, σε συνέχεια των τελευταίων μέτρων ασφαλείας που εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας αναχαίτισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού (COVID-19).

Συγκεκριμένα:

Από την Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020, τα καταστήματα της Ελληνικής Τράπεζας κατά τις ώρες 8:30 π.μ. έως 10:30 π.μ. θα εξυπηρετούν μόνο πελάτες άνω των 60 ετών και ευπαθείς ομάδες.

Τα καταστήματα της Τράπεζας θα διεκπεραιώνουν μόνο τις εξής βασικές συναλλαγές:

Αναλήψεις/Καταθέσεις μετρητών
Καταθέσεις/εξαργυρώσεις επιταγών
Πληρωμές SEPA / Μεταφορές Xρημάτων μόνο για επείγουσες περιπτώσεις
Παραγγελία/παραλαβή χρεωστικών καρτών

Δεν θα γίνονται δεκτές πληρωμές για λογαριασμούς κοινής ωφελείας (utility bills)

Βάσει του διατάγματος της Κυβέρνησης, η Τράπεζα παρακαλεί τους πελάτες να επισκέπτονται τα καταστήματα μόνο εάν αυτό κρίνεται ως απολύτως απαραίτητο, ενώ όσοι πελάτες εισέρχονται στο κατάστημα και δεν έχουν χρεωστική κάρτα θα πρέπει να συμπληρώνουν τη σχετική φόρμα, ώστε να τους εκδοθεί δωρεάν χρεωστική κάρτα. Ακολουθώντας τις οδηγίες για περιορισμό των μετακινήσεων και ικανοποιώντας τις ανάγκες του προσωπικού της Ελληνικής Τράπεζας, το δίκτυο των καταστημάτων λειτουργεί με μειωμένο αριθμό προσωπικού.

Η Τράπεζα προτρέπει τους πελάτες της να αξιοποιήσουν τη χρήση των ψηφιακών μας καναλιών και συγκεκριμένα το Mobile App, το Web Banking, τις ATM καθώς και τις κάρτες ανέπαφων συναλλαγών. Με τα ψηφιακά κανάλια μπορούν να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους πιο εύκολα, γρήγορα και οικονομικά, προστατεύοντας την υγεία τους. Παράλληλα, ανακοινώνει ότι πλέον οι πελάτες της θα μπορούν να κάνουν εγγραφή στα ηλεκτρονικά κανάλια της Τράπεζας χωρίς να επισκέπτονται το κατάστημα, μέσω του συνδέσμου www.hellenicbank.com/register. H Ελληνική Τράπεζα είναι η πρώτη Τράπεζα στην Κύπρο που προσφέρει αυτή την επιλογή για άμεση εγγραφή στα ηλεκτρονικά της κανάλια χωρίς καμία φυσική επαφή.

Επιπλέον, προς διευκόλυνση των επιχειρήσεων που παραμένουν ανοικτές, το όριο κατάθεσης μετρητών στο δίκτυο των ΑΤΜ της Ελληνικής Τράπεζας αυξάνεται από το μέγιστο ποσό των €10.000 στο μέγιστο ποσό των €30.000.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι η Ελληνική Τράπεζα σε συνεννόηση με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και το Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται συγκεκριμένα μέτρα στήριξης της οικονομίας, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και κυρίως αυτών που έχουν πληγεί από την πρωτοφανή κρίση που ολόκληρος ο πλανήτης βιώνει εξαιτίας του κορωνοϊού COVID-19.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok