HSBC: Πτώση κερδών κατά 48% στο α΄ τρίμηνο
Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 14:40Μειωμένα κατά 48% ήταν τα κέρδη προ φόρων α΄ τριμήνου για την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα HSBC μετά την αύξηση των προβλέψεων έναντι επισφαλών δανείων, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού πλήττει τους δανειολήπτες παγκοσμίως.
Όπως ειδικότερα ανακοίνωσε η τράπεζα, τα προ φόρων κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 3,21 δισ. δολάρια στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου, μείωση κατά 48% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν κατά μέσο όρο προ φόρων κέρδη 3,67 δισ. δολαρίων.
Την περασμένη εβδομάδα, η HSBC γνωστοποίησε πως προχωρεί τα σχέδια που ανακοινώθηκαν τον Φεβρουάριο για μεταφορά κεφαλαίων από τις δραστηριότητες που υποαποδίδουν, για μείωση κόστους και για περιορισμό των επιπέδων management και παράλληλα σταματά τις περικοπές θέσεων εργασίας προκειμένου να αποφύγει τις διαταράξεις.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
IMO Secretary-General mourns seafarers killed during rescue of hijacked ship -
Citi Becomes First Bank to Launch Multi-Market Instant Payments on the Swift Payments Scheme -
HSBC launches HSBCnio digital banking solution for businesses -
Συνολικά 188 νεκροί σε δυστυχήματα στον αγροτικό κλάδο από το 2022 -
Εθνική Τράπεζα: Τριήμερη παρουσία στο οικοσύστημα καινοτομίας της Κύπρου -
Το MedWatch επεκτείνεται σε οδοντιάτρους, φυσικοθεραπευτές και διαιτολόγους